hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Markus Gisdol ülkesine röportaj verdi! Dikkat çeken açıklamalar

    Markus Gisdol ülkesine röportaj verdi Dikkat çeken açıklamalar
    expand

    Samsunspor'un 54 yaşındaki teknik direktörü Markus Gisdol ülkesi Almanya'ya röportaj verdi. Türk futbolu hakkında dikkat çeken sözler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trendyol Süper Lig'in 27. haftası itibariyle 33 puanla 11. sırada bulunan Yılport Samsunspor'da teknik direktör Markus Gisdol, aldığı kritik puanlarla ekibini ligin orta sıralarında tutmaya devam ediyor. Performansıyla dikkatleri üzerine çeken Alman teknik adam, Sport1'e açıklamalarda bulundu.

    Türkiye'de kendisinin sıcak karşılandığını belirten Gisdol, "Türkler bana kucak açtılar. Bu benim için etkileyiciydi. Dolayısıyla başlarda zorlanmadım. Kulüp benimle ilk teması kurduğunda biraz tereddüt etmiştim ve her şeyi konuşmak istemiştim. Başkanla konuştuktan sonra bunun iyi bir seçim olduğunu düşündüm." dedi.

    'Üçlü' sorusuna yanıt veren deneyimli çalıştırıcı, "Buradaki bu kültüre dahil oldum fakat maçlardan sonra kendimi ön plana atmak istemiyorum. Antalyaspor maçından sonra üçlü çektirmek zorundaydım. Kaptanımız yanıma gelerek, 'Taraftarlar bunu bekliyor' dedi. Ben de köşeye giderek taraftarlarımızla kutlama yaptım. Temel olarak asıl iş ben de değil, oyuncularımızda"  ifadelerini kullandı.

    Türkçe çalıştığını belirten Gisdol, "Her hafta bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Selamlaşmayı, eğitim amaçlı birkaç kelimeyi ve kibar konuşabiliyorum. Benim için kültürü benimsemek istiyorsanız ortak kelimeleri öğrenmek önemlidir. Dine ve kültüre saygım vardır. Her gün uğraştığım insanlara uyum sağlamak zorundayım ve uyum sağlamak istiyorum. Çok sıcak karşılandığım için işim çok kolay oldu. Elbette Türkçe olarak çok şey söyleyebilirim ama asıl iletişim İngilizce olarak gerçekleşiyor. Ayrıca bir tercümanla da çalışıyoruz" açıklamalarında bulundu.

    "BU TÜR OLAYLAR TÜRK FUTBOLUNU KÖTÜ ETKİLİYOR"

    MKE Ankaragücü maçında yaşanan hakem olaylarından itibaren günümüze olayların sakinleştiğini belirten Alman çalıştırıcı, "Futbola son derece zarar veren korkunç sahneler yaşandı. Kimse bunu görmek istemez. Süper Lig şu anda iyi bir seviyede ve bu tür olaylar Türk futbolunun itibarını zedeliyor. En iyi iki kulüp olan Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yanı sıra zirvede yer alan bazı kulüpler de var. Ancak ligin geri kalanı da oldukça iyi bir seviyede. Şu anda akademilerde çok güzel gençlik çalışmaları yapılıyor ve bir şeyler yaratılıyor. Genç oyunculara özel dört antrenman alanımız var. O kadar çok yetenek var ki, hâlâ gelecek çok şey var. Artık olayların biraz sakinleşmesine sevindim. Artık tekrar futbola konsantre olabiliriz. Türkiye'de futbol yükselişte ve bunu milli takım sonuçlarında da görmek mümkün" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow