Son dakika... Ali Koç ve Eyüp Yeşilyurt açıklamalarda bulundu

Son dakika... Ali Koç ve Eyüp Yeşilyurt açıklamalarda bulundu
expand

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Başkan Adayı Eyüp Yeşilyurt, FB TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Fenerbahçe'de 25-26 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Seçimli Genel Kurul öncesi Başkan Ali Koç ve aday Eyüp Yeşilyurt, FB TV'de açıklamalarda bulundu.

EYÜP YEŞİLYURT: İMZALARINI GERİ İSTEDİLER

Kongre sürecinde biz arkadaşlarımızla oturduk, Fenerbahçe'deki demokrasi adına bir karar aldık. Ali Bey'in de bu kongrede yalnız kalmaması adına karar aldık. Bu kararımız neticesinde buraya kadar geldik. Ancak bu yolun çok taşlı, dikenli, kaypak bir yol olduğunu gördüm. İnsanların dedikleriyle demediklerinin tutmadığını gördüm. Kongre üyelerimizin lafının arkasında durmadığını gördüm. Ama biz bu yola saf ve temiz duygularla çıkmıştık. Bizi yolumuzdan çevirmeye çalışan insanlarla karşılaştık. Bunu biz erken öğrendik ve yolumuzu düz bir yola çektik. 

1907 İmza Kampanyası adı altında bir kampanya düzenledik. Bundaki gaye Türkiye'yi, 81 ili, 947 ilçesi ve köyleriyle kongrede temsil etmekti. İkinci nedenimiz bu imzalardan kurullarımızı oluşturmaktı. İşi bilmeyen herkes bize 200 imzayı sordu. Bir algı yarattılar fakat biz 232 imza topladık. Bu 232 imzanın 78 tanesinin aidatının ödenmediğini tespit ettik. Ondan sonra kurullarımızı oluşturamadık. İnsanlarda bir korku vardı. Ali Bey'den neden korkuyorlar o bizim başkanımız, değerimiz. Bu vesileyle 5 kişi de imzasını geri aldı. 

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Biz bu yola Ali Bey'e de değer katmak için çıktık. Demokrasi adına çıktık. Ali Bey'i itibarsızlaştırmama adına çıktık. Aziz Bey de Ali Bey de Ali Şen de bizim değerimiz bir taraftar olarak bu gözle bakıyorum. Tribünden bir birey olarak hepsinin güçlü olmasını hepsinin birleşmesini istiyorum. Taraftar olarak ben bunlarla yola çıktım kimseden bir beklentim yoktu.

ALİ KOÇ: FENERBAHÇE'DE DEMOKRASİNİN YERLEŞMESİ DEMEKTİR

Fenerbahçe'de ne kadar çok aday, Fenerbahçe'de demokrasinin o kadar yerleşmesi demektir. Son yıllarda ya adaysız ya da iki adayla çıkılıyor. Eyüp Bey'in de samimi duygularla Fenerbahçe demokrasisine katkı sağlamak için yola çıkmış olması memnuniyet vericidir. Keşke daha fazla olsa çünkü akıl akıldan üstündür. Eleştirileri ala ala en doğru yolu bulduğumuzu savunuyorum. 

Eyüp Bey yola çıktığında anladığım kadarıyla bazı canını sıkan temaslar olmuş. Tekrar aynı yola çıktığı samimi duygularla rahatsızlık duymuş. Ben kendisinin Fenerbahçe ile duygu ve düşüncelerini, tam benim Fenerbahçe için var olan profile uyan arkadaşlarımdan birisi olarak tanıdım ve çok memnun oldum. Oğluyla da tanıştım. Bazı açıklamalar yapmak istiyorum katılırsanız mutlu olurum dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Katılım olması gerekenden daha düşük olabilir ama buradan tekrar sesleniyorum imkanı olan herkesi hem cuma hem cumartesi katılmasını önemle rica ediyorum. Önemli bir aidat oylamamız var, 50 lira biliyorsunuz bunu komik bulanlar var yarın oylayacağız. 3 yeni şubemiz var dolayısıyla tekrar bir kez daha Fenerbahçe'nin demokrasi şölenine katılmalarını rica ediyorum.

Bununla beraber civar oteller doldu. Yurt dışından ve şehir dışından pek çok üyemizin katılması da beni memnun etti. Bu da normalleşme adımları açısından önemli bir sinyal olarak görüyorum, Fenerbahçe için hayırlı olmasını diliyorum.

"CANER FORMAYI YERE ATTI"

Ali Koç, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün Pazartesi günü resmen duyurulacağını açıkladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

EYÜP YEŞİLYURT: Çubuklunun değerini taraftar gibi bilen yok. Futbolcu geliyor, 35-40 bin kişinin içinde formayı yere atıyor. Bunu yapanlar milyon euro'lar alan topçular. Sayın Ali Koç'tan ricam, formaları yere atan topçuları tesislerde tuvalete bile sokmasın.

EYÜP YEŞİLYURT: Caner formayı yere attı başkanım.

ALİ KOÇ: Ben hatırlamıyorum. Caner öyle bir şey yaptı mı? Yapmamıştır. Böyle bir saygısızlık yapmaz.

EYÜP YEŞİLYURT: Ali Bey camiadaki bu bölünmüşlüğü nasıl ortadan kaldıracak?

ALİ KOÇ: Fenerbahçe hedefe odaklandığında başaramayacağı hiçbir şey yok. Kendi içimizde, kendimizi aşağıya çeken bir yapı var. Bizim bunu minimize etmemiz lazım.
 
ALİ KOÇ: Büyük resme baktığımızda parçalanmışlık geçmişe göre çok daha düşük durumda. Yeterli mi? Değil.

ALİ KOÇ: Taraftarlarımıza, bilhassa sosyal medyada aktif olan taraftarlarımıza sesleniyorum: Ayrıştırıcı değil, birleştirici olun. Trollerin, kendini 'Medya mensubu' altında tanıtıp ticari fayda sağlamaya çalışan insanların oyunlarına alet olmayın.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow