hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Tek tek hesap soracağız

    Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Tek tek hesap soracağız
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Trabzonspor'da başkan Doğan, Fenerbahçe maçı sonrası basın toplantısında çok sert açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -Ne yaşanmıştı?

    Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında 17 Mart Pazar günü akşamı Trabzonspor’un sahasında Fenerbahçe’ye 3-2 mağlup olmasının ardından tribünden atlayıp sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldıran 12 taraftardan 7’si gözaltı işlemlerinin sonrasında bugün sabah saatlerinde adliyeye çıkartılırken, 5 kişi daha öğle saatlerinde adliyeye getirilmişti.

    MAHMUT ÖREN: İKİ TAKIMIN YÖNETİCİLERİ ORTAMI ZATEN GERMİŞTİR

    Basın toplantısında ilk konuşan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören oldu. İşte Ören'in açıklamaları:

    "Bu sezon şampiyonluk yarışı veren iki takımın başkanının ve yöneticilerinin açıklamaları ortamı zaten germiştir. Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki tamamıyla sahada kalmasını arzu ettiğimiz ancak iki tarafta da maalesef var olan küçük bir holigan kesimin, rekabete zaman zaman zarar verdiği ortadadır"

    ERTUĞRUL DOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

    Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Fenerbahçe maçından sonra yaşanan gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. İşte Doğan'ın açıklamalarından satır başları:

    "Türkiye'de hiçbir camia, basın, kurum, bu güzide şehrimizin şerefli taraftarları hakkında bugüne kadar konuştuklarının hesabını verecekler. Bu konuşmalar Trabzonspor camiası tarafından unutulmayacak ve hesabı tek tek sorulacak."

    "Pazar günü bizim de istemediğimiz, sonuçlarını da asla tasvip etmediğimiz bir maç oynandı. Biz geldiğimiz günden beri gerilen ortamın farkında olduğumuz için özellikle Fenerbahçe ile olan ilişkilerimizi belli bir seviyede tuttuk. Bunda Fenerbahçeli yöneticilerinde belli bir katkısı oldu. Bunu söylemem gerekiyor. İlk maçımızda başlayan güzel süreç vardı, bizi çok güzel misafir ettiler. Biz de onları Trabzon'da aynı şekilde misafir edeceğimizi o gün de söylemiştim."

    "TRABZONSPOR'LA UĞRAŞAN HER HAKEMİN SONU AYNI OLACAKTIR"

    Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Tek tek hesap soracağız


    "O günde bir hakem katliamıyla karşı karşıya kalmıştık aslında. Trabzon'un hakları VAR'da oturan bir eski hakem tarafından çalınmaya kalkınmıştı (Mete Kalkavan). Bir maçın sonucu bir takımdan alınıp diğerine verilmesi için adam elinden geleni yapmıştı. O gün bundan sonra Türkiye'de hakemlik yapamayacağını söylemiştik, hakemlik de yapamıyor. Trabzonspor'la uğraşan her hakemin, bunu gözlerimizin içine bakarak VAR'ın karşısında bu işleri yapan herkesin sonu aynı olacaktır."

    "Trabzonspor camiası belki içeride birbirimizi yiyebiliriz ama dışarıda tek yumruk halindedir. Her türlü Trabzonlu, Trabzonspor'un haklarını savunabilmek için her şeyi yapacaktır."

    "VAR'DAKİ SAHTEKARLAR"

    "2 takım üzerinde oynanan bir lig ve oyun. 2 takımın mücadelesinin Anadolu takımlarına yansıtılması, haklarının gasp edilmesi... Trabzonspor, Anadolu'nun abisidir. Bu şehrin taraftarları da futboldan ciddi olarak anlamaktadır. Trabzon maçlarında devreye girmeyen VAR'daki sahtekarlar, Galatasaray - Fenerbahçe maçlarında 3 pozisyon geriye gidiyor. Size göre kimse bunları anlamıyor mu? Niye Trabzon'a geldiğinizde tepki görüyorsunuz, hiç düşünmüyor musunuz?"

    "Ali Bey güzel açıklamalar yaptı. Bizim Fenerbahçe Yönetim Kurulu ile hiçbir sıkıntımız yoktur. Maçtan önce görüştük. Ali Bey, 'Ben oğlumu Ertuğrul Bey'e emanet ettim' dedi. Doğru dedi. Benim kendi çalışanlarım oğluyla ilgilendi. Beni aramakla gayet güzel yaptı. Yarın benim oğlum Galatasaray-Beşiktaş maçlarına gittiğinde ben de arayabilirim. Bunlar insanlığın akışı içerisinde bulunan şeyler."

    Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Tek tek hesap soracağız


    "KRALINI YAPARIZ"

    "İlk golden önceki VAR'ın devreye girmemesi, penaltıda kırmızı kartın atlanması, üçüncü golden önceki faulun verilmemesi... Bunun gibi şeyler, yıllardır dert çeken seyircimizi tahrik ettiği doğrudur. Bunlar bizi de çok üzüyor. Şunu asla unutmamak lazım, biz geldiğimiz günden beri adalet diyoruz. O zaman kendi doğrularımızı da gözden geçireceğiz. Sahada ne olursa olsun, seyircimiz ne kadar haklı olursa olsun, sahanın içerisine müdahale etmemesi gerekiyordu. Trabzonspor camiası bunu kabul etmemelidir. Haklı davamızda haksız oluyoruz. Sahada birine bir şey yapmakla bir şey olsa bunun kralını yaparız. Ama işler böyle yürümüyor. Bunun bize zarar vermekten başka bir getirisi yok. Trabzonspor sahasında olan olaylardan dolayı cezayı hak etmiştir. Ceza alması gerekir."

    Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Tek tek hesap soracağız


    "ŞEREFSİZCE SALDIRI"

    "Bugüne kadar Türkiye'de sahaya birçok yerde su atıldı. Sahaya binlerce taraftarın girdiği yerler, stadyumların yakıldığı yerler oldu. Polis arabaları ters çevrildi. Ama Türkiye'de ilk defa bir şey oldu. Sahaya giren bir taraftar, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmişken, şerefsizce bir saldırıya uğradı. Bu yerde yatan adamın kafasına vurmak delikanlılığa sığmaz."

    "KİMSEYE EYVALLAHIM OLMADAN KONUŞUYORUM"

    "Biz her şekilde doğrunun yanında olmamız lazım. Haklı olanın yanında olalım ki sesimizi gür çıkartabilelim. Kimseye eyvallahım olmadan konuşuyorum. Çünkü doğruyu yapıyoruz. Eğer sahada bizim oyuncularımız da bunları yapsaydı şimdi konuşacak bir şey yoktu. Sahayı tahrik etmek, saatlerce tribünlerle göz göze gelmek, elleri cebinde bir havalimanından ayrılmak... Bunları bir Trabzonlu yapıyorsa da aynı şeyleri söylüyorum. Sahanın içerisinde kim tribünleri tahrik ediyorsa, olta-balık çekiyorum işareti yapıyorsa, bu kadar gergin bir ortamda... Şehrin yapısı belli. İlk defa mı Trabzonspor burada mağlup oldu. Her şeyin bir adabı üslubu vardır."

    "KUTLAMA SOYUNMA ODASINDA YAPILAMAZ MIYDI?"

    "Bazı Fenerbahçeli oyuncular dikkatimi çekti. Arkadaşlarına 'Yapma etme' diye uyarıyorlar. Örnek, Serdar Dursun. Sağ olsun. Adam görüntülerde kendi arkadaşlarını sakinleştirmeye çalışıyor. Bunu söylemem lazım. Fenerbahçe'den de ricam kendi içlerinde bu işlerin nasıl olduğunu biliyorlar, Trabzon gibi bir yerde seyirciyi bu kadar tahrik etmenin bir anlamı var mıydı? Orta alanda kutlama yapmaya hakları vardır. Ama durum ortada. Yani kutlamanız soyunma odasında yapılamaz mıydı? Birinin başına bir şey gelseydi bunun hesabını nasıl verecektik. Sahaya giren taraftarın kafasına vuruldu, başına bir şey gelse ailesine ne diyecektik?"

    "BUNUN NERESİNDE ADALET VAR"

    Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Tek tek hesap soracağız

    "Taraftarlarımızdan ikisinin tutuklandığını öğrendik. Merak ediyorum. Türkiye'nin neresinde, hangi şehrinde bugüne kadar sahaya giren biri herhangi bir darp olayına karışmadığı halde tutuklanmıştır? Adalet diyorsunuz ya, bunun neresinde adalet var? Taraftarlarımız her şeyin farkında. Biz içimizdeki hataların düzeltilmesi için her şeyi yapacağız. Bu en fazla bana zarar. Kimse aklından şunu çıkarmasın, Trabzonspor camiası bu yapılanları unutmayacak. O televizyonda şaklabanlık yapanları da unutmayacak, klavye delikanlılarını da. Tek tek hepsinin peşinden giderek bu hesabı soracağız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow