hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Transferde sürpriz gelişme | Chelsea'den Galatasaray'a Hakim Ziyech mektubu!

    Transferde sürpriz gelişme | Chelseaden Galatasaraya Hakim Ziyech mektubu
    expand
    KAYNAKMilliyet

    Yaz transfer döneminde Chelsea'den Galatasaray'a satın alma opsiyonuyla kiralanan Hakim Ziyech'de son durum belli oldu. İngiliz ekibi, sarı-kırmızılılara Faslı oyuncu hakkında mektup gönderdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray'da özellikle son maçlarda sergilediği performansla adeta parmak ısırtan Hakim Ziyech ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Sezon başında İngiltere Premier Lig devi Chelsea'den satın alma opsiyonuyla kiralanan Faslı yıldızın Galatasaray'daki geleceği netlik kazandı.

    DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU

    Sezon başında Chelsea'den transfer edilen Hakim Ziyech inişli çıkışlı performansının ardından Fas Milli Takımı ile Afrika Kupası'nda sakatlanmış ve uzun süre yeşil sahalardan uzak kalmıştı. Faslı yıldızın geri dönüşü ise muhteşem oldu. 8 Mart tarihinde Galatasaray'ın sahasında Çaykur Rizespor'u 6-2 mağlup ettiği karşılaşmayla birlikte formasına kavuşan Hakim Ziyech son 7 maçta 4 gol atıp 2 asist yaparak sarı-kırmızılıların zirve yürüyüşünde büyük pay sahibi oldu.

    ARABİSTAN İDDİALARI VARDI

    Galatasaray'da gösterdiği performansla transferin de gözde isimlerinden biri haline gelen Hakim Ziyech'in gelecek sezon Suudi Arabistan'a transfer olabileceği iddia edilmişti. Fransız basınında çıkan haberlere göre Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Shabab, 31 yaşındaki Faslı kanat oyuncusuna dev bir teklif yaptı. Haberin detaylarında Al-Shabab'ın, Hakim Ziyech'e 2.5 yıl için 37.5 milyon euro net maaş önerdiği söylendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Al-Shabab, yaz transfer döneminde de Hakim Ziyech'i kadrosuna katmak istemiş hatta sağlık kontrollerinden de geçirmişti. Ancak yıldız oyuncu sağlık testlerini geçemeyince transfer iptal olmuş ve Galatasaray'a gelmişti.

    'CHELSEA ANLAŞMAYI ONAYLADI!'

    Fabrizio Romano'nun haberine göre Faslı yıldız Hakim Ziyech, 2024-2025 sezonunda da Galatasaray forması giymeye devam edecek. Haberde göre Chelsea ve Galatasaray arasında anlaşma onaylandı. Fabrizio Romano'nun haberinde şu ifadeler yer aldı: "Hakim Ziyech, kalıcı olarak Galatasaray'da kaldığı için Chelsea'ye dönmeyecek. Satın alma zorunluluğu maddesi, Chelsea'nin Galatasaray'a anlaşmayı onaylayan bir mektup göndermesiyle tetiklendi ve imzalandı. Bu sezon Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 21 karşılaşmada görev yapan Hakim Ziyech toplamda 8 gol atıp 4 asist yaptı. Transfermarkt verilerine göre Hakim Ziyech'in güncel piyasa değeri 9.5 milyon euro olarak belirlenmiş durumda."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow