UEFA Ülke Puanı için kritik sezon! Temsilcilerimize büyük iş düşüyor

Türkiye sezona Avrupa’da 13. sırada başlıyor. Şampiyonumuzun 2025-26 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılabilmesi için sezonu ilk 10’da bitirmemiz şart. Bu yolda Ukrayna, İsviçre, Avusturya, Sırbistan gibi ülkelerle çekişeceğiz.
Avrupa kupalarında heyecan gelecek hafta Şampiyonlar Ligi ön eleme turu ile başlarken temsilcilerimiz temmuz sonunda sahaya inecek. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Galatasaray, Konferans Ligi 2. ön eleme turunda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor hem kendileri için hem de Ülke Puanı için mücadele edecek.
UEFA sıralamasında geçen sezonu temsilcilerimizin muhteşem performansı ile 12. sırada bitiren Türkiye, 2018-19 sezonun puanlarının silinmesiyle yeni sezona 26.6 puanla 13. basamakta başlayacak.
PUANLAR 4’E BÖLÜNECEK
Ülkemizin bu yılki hedefi sezonu 10. sırada bitirmek olacak. Zira ancak o takdirde şampiyonumuz, 2025-26 sezonunda Devler Ligi’nde doğrudan gruplara kalacak. İlk 10 yolunda bu sezon Ukrayna, İsviçre, Avusturya, İskoçya ve Sırbistan en önemli rakiplerimiz olacak.
Geçen sezon Avrupa’da 5 takımla temsil edilirken bu sezon 4 takımla yer alacağız. Bu da alınan puanların 4’e bölünmesi anlamına geliyor ki bu durum ülkemiz adına avantaj teşkil ediyor.
GELECEK SEZON YİNE 5 TAKIM
BU yıl tüm çabalar iki sezon sonrası için... Gelecek sezonun kontenjanları ise belirlendi. 2024-25 sezonunda Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi play-off turu, ikincimiz Şampiyonlar Ligi 2. Eleme turunu gidecek. Kupa galibimiz Avrupa Ligi play-off turu, lig üçüncümüz Avrupa Ligi ikinci eleme turu, dördüncümüz Konferans Ligi ikinci eleme turuna katılacak.
(Hürriyet)
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sergen Yalçın'dan flaş açıklamalar! Eski öğrencisi hakkında konuştu...
Süper Lig'in tarihi takımları küllerinden yeniden doğdu
Yok böyle bonservis! Galatasaray'dan tarihe geçecek Victor Osimhen operasyonu...
SON DAKİKA HABER | Fenerbahçe yönetiminden Jose Mourinho kararı!
İngiliz devi, Kenan Yıldız’ın peşinde! Yarışta tek değil