Paralimpik atlet ötenaziye hazırlanıyor

Olimpiyat şampiyonu Belçikalı paralimpik atlet Marieke Vervoort, tedavisi olmayan kas erime hastalığı nedeniyle ötenaziyle yaşamına son vermeye hazırlanıyor.
The Daily Telegraph gazetesinden Oliver Brown'a özel mülakat veren Marieke Vervoort, "Artık daha fazla acı çekmek istemiyorum, hazırım" diyor.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre, geçen yıl Rio Paralimpik Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Belçikalı atlet, ötenazi yaptırabilmek için gerekli belgeleri 2008 yılında imzalamış ancak o dönem yaşamını sonlandırmaya henüz hazır olmadığını söylemişti.
Sağlığı giderek kötüye giden Vervoort, The Daily Telegraph gazetesine "Artık ölmeye hazırım, çok acım var, ben artık bittim" dedi:
"Durum benim için giderek güçleşiyor. Her geçen gün daha ağır depresyona giriyorum. Daha önce hiç böyle hissetmemiştim. Çok ağlıyorum."
"Görme yeteneğimi kaybediyorum. Bir optisyen, gözlerimden birinin 10'da 2, diğerinin de 10'da 1 gördüğünü söyledi. Yapabileceği bir şey olmadığını, sorunun beynimden kaynakladığını söyledi. Bir gün ardı ardına spazm geçirdim, tüm gece bir nörolog yanı başımdaydı. Epilepsi nöbeti geçirmediğimi, artık vücudun çığlık atmaya başladığını söyledi."
Yazar, Vervoort için 'insanların ona acımasını istemiyor' diyor. Belçikalı atlet şampanya sevgisinden bahsediyor, Donald Trump'ın taklidini yapıyor ve labrador cinsi köpeğiyle keyifli vakit geçiriyor.
Vervoort'un 'vücudunun ihanetine uğramasına rağmen dört Paralimpik madalya kazanan bir kadın' olarak yaşadıklarını anlattığı bir biyografi kitabı da var.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İngiliz ekibinden Beşiktaş'ın yıldızı Semih Kılıçsoy'a rekor teklif!
Galatasaray'da bir ayrılık daha! Okan Buruk'tan izin çıktı...
Zehra Güneş'in gözüne ne oldu? Açıklama geldi! Gözlük takmasının sebebi buymuş!
ŞAMPİYONLAR LİGİ KURA ÇEKİMİ SAAT KAÇTA? Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Muhtemel Rakipleri Kimler? Şampiyonlar Ligi Ön Eleme, Play-Off ve Lig Kura Tarihi...
Süper Lig devinde rota Alexander Sörloth!