Federer'i geçen Djokovic finalde

Avustralya Açık'ta Novak Djokovic, Roger Federer'i üç sette yenerek finale yükseldi.
Üç numaralı seribaşı Djokovic, Melbourne Park'ta daha önce dört kez şampiyon olan Roger Federer'i 7-6, 7-5, 6-4'lük setlerle yenerek finale yükseldi.
Sırp tenisçi, Avustralya Açık'ta ikinci kez şampiyonluğa ulaşabilmek için finalde Andy Murray veya David Ferrer ile karşılaşacak.
16 kez grand slam turnuvası şampiyonu Federer, 2002 yılından bu yana ilk kez üst üste dört grand slam turnuvasında da finalin uzağında kaldı.
57 dakikada sonuçlanan açılış setinde servis kıran tenisçi olmadı, Djokovic tiebreak'i 7-3 alarak öne geçti.
İkinci setin başında karşılıklı kırılan birer servisten sonra Federer bir kez daha servis kırarak 5-2 öne fırladı. Geri gelen Djokovic üst üste dört oyun alarak 6-5 öne geçti, servis attığı 12'nci oyunda puan bile vermeden seti noktaladı.
Federer ile üst üste ikinci grand slam yarı finalinde karşı karşıya gelen Djokovic üçüncü setin üçüncü oyununda servis kırarak avantaj yakaladı.
Dünyanın iki numarası Federer sekizinci oyunu alarak skoru 4-4'e getirse de maç boyunca bolca yaptığı backhand hatalarından birini servis attığı sonraki oyunda durum 30-40 iken yapınca Djokovic ikinci kez servis kırdı.
Sırp tenisçi çift hatayla başladığı 10'uncu oyunda üçüncü maç puanını kazanarak üç saatlik mücadeleyi bitirdi.
Federer ile oynadığı 20'nci maçta yedinci galibiyetini alan Djokovic, Melbourne Park'ta 2008 yılında mutlu sona ulaşırken yarı finalde yine Federer'i mağlup etmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MEKSİKA'DA TARİH YAZDI | Milli tenisçi Zeynep Sönmez, kariyerinin ilk WTA 250 şampiyonluğunu elde etti!
Son dakika... Zverev tekerlekli sandalye ile terk etti, Nadal hükmen finalde
Son dakika... Djokovic'i deviren Nadal Fransa Açık'ta yarı finalde
Son dakika... Ukraynalı Svitolina ve Rus Potapova maçında dikkat çeken olaylar
Son dakika... Novak Djokovic aşı krizinin ardından ilk kez konuştu