19 yaşında genç bir hacker’ın telekom ağlarını hack’ledi

Remington Ogletree isimli 19 yaşındaki genç bilgisayar korsanı, hacker grubu olan Scattered Spider’la bağlantılı olmak, güvenlik açıklarından yararlanmak, kapsamlı kimlik avı faaliyetleri yürütmek ve yetkisiz erişim elde etmekle suçlanıyor.
Paylaşılan mahkeme kayıtlarına göre Ogletree, iki telekom firmasının güvenliğini ihlal edip, milyonlarca kullanıcıya kimlik avı bağlantıları göndermiş ve kullanıcılardan yüksek miktarda kripto para çalmaya çalışmış.
Bahsedilen korsanlık olayları Ekim 2023’te gerçekleştirildi. Ancak yetkililer potansiyel dolandırıcılık ve siber suç faaliyetleri konusunda dikkat çekmek için yaşanan gelişmeleri yeni açıkladı. Remington Ogletree’nin kullanıcılara toplamda 8.5 milyon kısa mesaj gönderdiği ifade ediliyor.
Bahsedilen suçlar sadece telekom firmalarıyla da sınırlı kalmadı. Ogletree’nin yaptıkları ABD’li finans kurumlarına kadar uzanıyır. Çünkü genç hacker, 12 çalışanı kandırıp hassas bilgileri ele geçirmeyi ve hesaplara ulaşmaya başardı. Bu tür siber suçlar ilk kez manşetlere taşınmıyor. Daha önce bilgisayar korsanlarının neden olduğu başka olaylar da gündeme getirilmişti.
Ogletree’nin davası devam ederken, yaşanan olaylar telekom sektörünün güvenlik açıklarına ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda nelerin olabileceğini ortaya koydu. Saldırıya uğrayan telekom şirketlerinin isimleri açıklanmadı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında