hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 yılının en çok satan telefonları

    2020 yılının en çok satan telefonları
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Koronavirüs salgınından dolayı teknoloji firmaları da hem üretim hem de sevkiyat açısından büyük darbe almıştı. Samsung ve Apple’ın açıkladığı 2020’nin ilk çeyreğine ait finansal raporlar da bunu kanıtlamıştı. Ancak yine de telefon satışı geçen yıla göre azalsa da devam ediyor. Bugün ise 2020 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefonlar açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Listenin başında uygun fiyatlı Xiaomi ve Samsung modellerinin olması bekleniyordu. Ancak Apple’ın gizli silahı iPhone 11 en çok satan telefon olma unvanını yine elinde tutmayı başardı. 2019’un son çeyreğinde en çok satanlar listesinin başında yer alan iPhone 11, 2020’de de aynı satış performansını devam ettiriyor

    Listenin ikinci sırasında ise Türkiye‘de büyük ilgi gören fiyat/performans canavarı Xiaomi Redmi Note 8 modeli yer alıyor. Listenin üçüncü sırasında Galaxy A51 ile kendine yer bulan Samsung, dördüncü sırada da Galaxy A10s modeli ile boy gösteriyor. Samsung’un yeni amiral gemisi modeli Galaxy S20 maalesef ki ilk 10’a giremiyor.

    Listenin beşinci sırasında ise Redmi Note 8 Pro, altıncı sırasında yüksek fiyatına rağmen iPhone 11 Pro Max, yedinci sırada Galaxy A20s, sekinci sırada Galaxy A01, dokuzuncu sırada Redmi 8A ve son sırada ise iPhone 11 Pro yer alıyor.

    Apple’ın yüksek fiyatına rağmen ilk 10’da yeni tüm modellerinin yer alması oldukça ilginç. iPhone SE 2020 modeli ile orta segmente gözünü diken Apple’ın ikinci çeyrekte daha iyi performans sergileyip, ilk beşe iki tane modelini katması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020’de en çok satan telefonlar!

    Apple iPhone 11
    Xiaomi Redmi Note 8
    Samsung Galaxy A51
    Samsung Galaxy A10s
    Xiaomi Redmi Note 8 Pro
    Apple iPhone 11 Pro Max
    Samsung Galaxy A20s
    Samsung Galaxy A01
    Xiaomi Redmi 8A
    Apple iPhone 11 Pro

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow