hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021 kripto para araştırmaları şaşkınlık yaratmayı başardı

    2021 kripto para araştırmaları şaşkınlık yaratmayı başardı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Küresel çapta kripto para araştırmaları devam ediyor. Bildiğiniz üzere popülerliği son dönemlerde büyük oranda artış göstermişti. Yatırımcılar kripto paraları en değerli para birimleri olarak görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ocak ayı ile kıyaslandığında ise şu anda devasa bir yatırımcı sayısına ulaşıldığı ortaya çıktı.

    Crypto.com tarafından yapılan araştırmalara bakılırsa Ocak ayı ile kıyaslandığında şu anda iki kat daha fazla kullanıcı sayısına ulaşıldığı görülüyor. Elbette bu tür dijital varlıkların ciddi bir getirisi olduğu biliniyor. Ancak ocak ayından mayıs ayına kadar devam eden yükseliş ne yazık ki bir anda durdu ve yatırımcı sayısı azaldı.

    Yapılan araştırmalara bakıldığında 2021 yılının ilk 4 ayındaki kullanıcı sayısı artışı pek hızlı olmadı. İlk 3 ayda kullanıcı sayısındaki artışın 23 milyon olduğu görülüyor. Nisan ve Mayıs aylarında ise kripto para kullanıcı sayısı 200 milyon seviyelerine kadar erişti.

    Haziran 2021 tarihinde 221 milyon kişi kripto para kullanır hale geldi. Böylece yaz aylarında kripto paraların çok daha fazla artış gösterdiği ortaya çıkmış oldu. Elbette kullanıcı sayısının böylesine artış göstermesi boşuna değil. Tesla markasının Bitcoin almış olması bunda büyük bir etken. Ayrıca PayPal gibi platformlar kripto para ile hizmet sunmaya başlayınca kullanıcı sayısında yine belirgin bir artış yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhtemelen uzun bir süre daha kullanıcı sayısında artış yaşanacak. Kripto para dünyası güven vermeye devam ettiği sürece bu artışın önü kesilemez.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow