3500 yıllık mezardan hazine çıktı

Yunanistan'da ABD'li arkeologlar tarafından yürütülen kazı çalışmalarında, 3 bin 500 yıl önce ölmüş bir askere ait iskeletler bulundu. Milliyet'te yayınlanan habere göre mezardan çıkan hazine son 65 yılın en değerli buluntuları olarak değerlendirildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Bilim insanları "Hunza Türkleri"'nin sırrını araştırıyor
Mezarın içindeki altın küpe ve yüzüklerin yanı sıra gümüş kılıç, fildişinden yapılmış sap gibi değerli eşyalar da mezarın açılmasıyla gün yüzüne çıktı. Yunanistan Kültür Bakanlığı, ortaya çıkan servetin, son 65 yılda keşfedilen en önemli bulgular olduğunu açıkladı.
Mora Yarımadası’ndaki Nestor Sarayı’ndan çıkarılan mücevharatın Girit uygarlığı döneminden izler taşıdığı belirtildi.
ABD’nin Cincinnati Üniversitesi’nden gelen araştırmacılar, bin 400’den fazla parça tespit edildiğini, bu parçaların kalitesinin ise Girit uygarlığı ile olan bağı kanıtladığını söyledi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında