Akıllı telefon pazarında Marshall damgası

Gitar tutkunlarının en güvendiği markalardan birisi olan Marshall, kulaklığı ve bluetooth hoparlöründen sonra akılı telefon pazarına giriş yapıyor.
Marshall London adı altında tanıtılan telefon donanım anlamında pek başarılı değil ama özellikle yazılım ve ses deneyimi konusunda büyük yenilikler barındırıyor. Amfi üreticisi olarak bilinen ve ünlenen Marshall yeni nesi telefonunda 2 farklı kulaklık çıkışı ve özelleştirilmiş Marshall amfisi kullanıyor. Böylelikle aynı müziğin ya da farklı müziklerin farklı kulaklıklardan dinlenebilmesine olana sağlanmakta. Bu da DJ işi ile uğraşan birçok kişinin aklını başından alabilir, zira bu akıllı telefon pazarında bir ilk.
Marshall London’ın teknik özellikleri ise şöyle;
- 4,7 inç 1280×720 piksel IPS LCD ekran
- 64 bit Snapdragon 410 işlemci
- 16 GB Hafıza, Mikro SD kart ile genişletilebilir
- 2 GB RAM
- Arkada 8 megapiksel, önde 2 megapiksel kamera
- Wolfson DSP
Görüldüğü üzere Marshall London donanım anlamında pek fazla şey sunmuyor ama bu açığını üzerinde gelen özelleştirilmiş yazılımlar ve arayüzle kapatıyor. Zira telefon tam bir müzik telefonu. FLAC dosyalarının kayıpsız oynatılması ve özel DJ uygulamaları sayesinde Marshall önümüzdeki dönemde çok daha iyi telefonlara imza atacaktır diye düşünüyoruz. Telefonun Amerika’da ki satış fiyatı 499 dolar, Avrupa’da ise 399 £ üzerinden satılacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında