Apple, iRing için patent başvurusu yaptı

Apple’dan yeni bir ürün geliyor olabilir. Daha önce gündeme 1 Nisan şakası olarak gelen gelişme şimdi gerçek olabilir. ABD Patent Ofisi (USPTO) dosyalarından basına sızan bazı gelişmeler yeni bir giyilebilir teknoloji ürününü işaret ediyor.
Aşağıda çizimlerini gördüğünüz bu yeni ürünün henüz planlama aşamasında olduğu belli. Ancak ilerleyen yıllarda piyasaya çıkmaması için bir sebep yok.
Söz konusu bu yeni ürün teknoloji basını tarafından hemen iRing olarak adlandırıldı. İddiaya göre cihazın üzerinde bir mikrofon yer alıyor. Şarj edilebilir bataryaya sahip olduğunu öne sürülen iRing’in Siri’yi kontrol etmek için yeni bir ürün olacağı tahmin ediliyor. Ancak sadece bununla sınırlı değil.
Patent görsellerinden yapılan çıkarımlara göre söz konusu ürünün aynı zamanda bir Wi-fi kontrolcüsü olabileceği düşünülüyor. Aşağıdaki çizimlerden de görebileceğiniz gibi ürünün dokunmatik bir yüzeyi var. Bu yüzeyden çeşitli jestler ile Apple cihazlarını kontrol etmek mümkün olacak. Touch ID’nin bile yerleştirilmiş olabileceği bu yüzey, Apple Pay uyumlu olabilir. Apple’ın mobil ödeme sisteminin daha şimdiden iki tane büyük rakibi var. Android Pay ve Samsung Pay ödeme sistemleri bazı bölgelerde şimdiden kullanıma sunuldu. Dolayısıyla Apple, bir farklılık yaratmak adına böyle bir ürün üzerinde çalışıyor olabilir.
Ancak net konuşmak için henüz erken. Çizimlerin çok detaylı olmadığı ortada. Her ne kadar fütüristik bir ürün gibi görünse de, Apple’ın akıllı yüzüğü birgün gerçek olabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
PIN kodlarını 1 saniyenin altında kırıyor
Hesaplarınızı onaylayın hatası çözümü: Instagram ve Facebook hesaplarınızı onaylayın uyarısı nedir?
Çamaşır Makinesini Kim İcat Etti? Çamaşır Makinesi Hangi Yılda, Ne Zaman Bulundu?
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?