hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple’ın katlanabilir ekranlı cihazı ne zaman tanıtılacak

    Apple’ın katlanabilir ekranlı cihazı ne zaman tanıtılacak
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Bir süredir ortalıktan yok olan sızıntı kaynağı Revegnus geri döndü, hem de bomba gibi dedikodularla geri döndü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Revegnus’a göre Apple ‘ın katlanabilir ekranlı cihazı 2025 sonunda veya 2026 başında resmi olarak açıklanacak. 2025’te küçük ölçekli üretimin yapılması bekleniyor. 2026’da ise büyük ölçekli arz gerçekleşecek. 2027’de 65 milyon, 2028’de toplam 100 milyon sevkiyat yapılması bekleniyor. İddia sahibi cihazın 7.9 ve 8.3 inç olmak üzere iki farklı boyutta olduğunu da vurguladı.

    Revegnus’un iddiaları yakın tarihlerde yayınlanmış bazı raporlar tarafından da destekleniyor. Katlanabilir cihazın iki farklı ekran boyutuna sahip olduğu daha önce de gündeme gelmişti. Teknoloji devi belki iki model çıkarabilir ya da tek bir model piyasaya sürebilir. Bu nokta biraz karışık. The Information’a göre Apple en az iki adet katlanabilir iPhone prototipi üretmeyi başardı. Her iki prototipin kapaklı telefonlar gibi enine katlandığı söyleniyor.

    Tedarik zincirinde bağlantıları olan analist Jeff Pu geçtiğimiz hafta katlanabilir ilk Apple cihazının 2025 sonunda seri üretime gireceğini açıkladı. Pu, katlanabilir ekranlı yeni ürünlerin tedarik zincirinde giderek daha görünür hale geldiğini ve ilerlemenin hızlandığını söyledi. Söz konusu katlanabilir cihazın 20.3 inç’lik ekrana sahip olacağı tahmin ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow