hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asus Zenfone 11 Ultra dikkat çekici özelliklere sahip

    Asus Zenfone 11 Ultra dikkat çekici özelliklere sahip
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Özellikle en üst segmente hitap eden telefonlarıyla dikkat çeken Asus, bugün akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden ASUS Zenfone 11 Ultra, bugün resmi olarak tanıtıldı. Bildiğiniz gibi normalde Zenfone serisinin üyeleri, ASUS’un ROG modellerinden daha kompakt bir tasarıma sahip oluyordu. Oyun telefonu olarak tasarlanan ROG modelleri, Zenfonelar’dan daha büyük ekrana sahip olurdu. Ancak Asus Zenfone 11 Ultra ile birlikte bu iki seri arasındaki fark kapanıyor. Çünkü Zenfone 11 Ultra öncülünden çok daha büyük ve tasarım olarak ROG modellerine daha yakın duruyor.

    Asus Zenfone 11 Ultra, Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine, tercihe göre 12 ya da 16 GB LPDDR5X RAM ile 256 ya da 512 GB UFS 4.0 dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefon 6.78 inçlik AMOLED LTPO bir ekrana sahip. 1,080 x 2,400 piksel çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 144 Hz. Bu ekranın üzerinde 32 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor.

    Arka tarafa geldiğimizde ise karşımıza üçlü bir kamera çıkıyor. Bu üçlü kameranın 50 megapiksellik ana lensi IMX890 sensörü kullanıyor. Ona 32 megapiksellik telefoto kamera ile 13 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor.

    Son olarak bataryaya geldiğimizde karşımıza 5500 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryada 65 W hızlı şarj özelliği ile 15 W kablosuz şarj özelliği bulunuyor. Telefonun 12 GB RAM ile 256 GB depolama alanına sahip versiyonu, 999 euro’ya satışa sunuldu. Ancak bu model kısa bir süreliğine indirimde kalacak ve 899 euro’ya satın alınabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow