Dünya üzerindeki ilk seks!
Güney Avustralya’daki Flinders Üniversitesi’nden paleontolog Prof. John Long cinselliğin evrimiyle ilgili bu keşfin detaylarını Nature dergisinde yayınladı.
Haberin Devamı
/

/

Bilim ve Gelecek Dergisi'nden Ceyhun Ceylan'ın aktardıklarına göre Prof. Long, iç döllenme ve cinsel birleşmenin 385 milyon yıl önce, şimdiki İskoçya’da, placoderm olarak adlandırılan zırhlı balıklarda görüldüğünü keşfetti; bu cinselliğin evrimsel tarihi açısından çok önemli bir keşif.
Haberin Devamı
/

En ilkel çeneli omurgalılardan placodermlerin insanın en eski omurgalı atas olduğu söyleniyor.
/

Nature dergisindeki yayında, zayıf ve küçük çeneli placoderm grubunda bulunan Microbrachius dicki adlı erkek fosilin dişiye tutunarak sperm aktarabildiği L şekilli bir kılçıkla genital bir kol geliştirdiği ve dişinin de ilişki sırasında bu kola kenetlenmek için küçük kılçık çiftleri ürettiği belirtiliyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Ortalama 8 cm boyutundaki Microbrachiuslar, Estonya ve Çin’in bazı bölgelerinde olduğu gibi, İskoçya’nın çok eski göllerinde de yaşadılar.
/

Long, ilkel balıkların çiftleşme yeteneklerini geçen sene Estonya’daki Tallinn Teknoloji Üniversitesi’ndeki koleksiyonlarda tesadüfen rastladığı bir kılçıkla keşfetti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Çalışmanın en tuhaf bulgularından biri, balıkların muhtemelen birbirlerinin yan taraflarından pozisyon alarak kollarını birbirlerine kenetleyip çiftleşmelerini işaret etmesi. “Bu durum erkeklerin cinsel organlarına manevra yaptırmalarını sağlayarak, çiftleşme için en doğru pozisyona gelmelerini sağladı. Kollarının kenetlemesiyle balıklar, çiftleşmekten çok dans ediyor gibi görünüyorlardı.”
/

Haberin Devamı
Haberin Devamı