Dünyaca ünlü matematikçiler Samsun'da

Dünyaca ünlü matematikçiler Samsunda
expand

'Örnekleme Teorisi ve Uygulamaları' konulu uluslararası matematik çalıştayı 'SampTA 05', 10 temmuzda Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde başlayacak.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Dünyaca ünlü matematikçilerin buluştuğu ve ilki 1995 yılında gerçekleştirilen çalıştaya çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamı katılacak.
 
Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Turan Gürkanlı, çalıştaya Portekiz, Beyaz Rusya, Almanya, İngiltere, İtalya, Hindistan, Litvanya, Suudi Arabistan, ABD, Estonya, Kore, Japonya, İspanya, Avusturya, İsrail, Yunanistan, İran ve Kanada'dan bilim adamlarının katılacağını açıkladı.
 
Yaklaşık 70 yabancı ve çok sayıda da Türk bilim adamının katılacağı çalıştay, altı gün sürecek.

Prof. Dr. Gürkanlı, ''burada tartışılacak olan konular muhtemelen yarın karşınıza yeni teknolojiler olarak çıkacak'' dedi.  
 
Avrupalı ve ABD'li matematikçiler ile çoğunluğu elektrik-elektronik mühendisi olan bir grup mühendis, 1995 yılında Litvanya'da 'Sampling Theory and Application 95' (SampTA 95) isimli bir çalıştay gerçekleştirdi.
 
Yapılan çalıştayda, araştırmacılar ilk defa alanlarındaki problemleri birlikte tartışarak deneyimlerini birbirlerine aktardı ve yeni problemler araştırdı.
 
İki yılda bir tekrarlanması kararlaştırılan çalıştaylar, 1997'de Portekiz'de, 1999'da Norveç'te, 2001'de ABD'de ve 2003'te de Avusturalya'da yapıldı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow