hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bluesky, iddialı bir özelliğini test etmeye başlıyor

    Bluesky, iddialı bir özelliğini test etmeye başlıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Bluesky kullanıcılarının kendi denetleme hizmetlerini yürütmesine izin verecek. Bunun anlamı da kullanıcılar kendi algoritmaları üzerinde kontrol sahibi olabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni denetleme araçları kullanıcıların sayısının artmasıyla birlikte kullanıma sunulacak. Şubat ayından bu yana hizmete yaklaşık 2 milyon yeni kullanıcı eklendi ve toplam topluluk sayısı 5 milyonun biraz üzerine çıktı.

    Şirket, özel algoritmalarını sunmanın platformu rakipleri karşısında iyi bir noktaya taşıyacağına inanıyor. Bluesky’nin bir blog yazısında yeni özelliğin amacının “topluluklara kendi normları ve tercihleriyle kendi alanlarını yaratma gücü veren bir ekosistem” yaratmak olduğunu yazdı.

    Bluesky’nin kullanıcılara kendi denetleme tercihlerini belirlemelerine izin vermesi bir çok seçeneği de beraberinde getirecek. Örneğin kullanıcılar uygulamada müstehcen içeriğin “gösterilmesini” veya “gizlenmesini” seçebilecek.

    Geliştiriciler de kendi filtreleme sistemlerini oluşturabilecek. Fobisi olan insanlar için de bu yeni özellik oldukça kullanışlı olacak. Zira diyelim ki örümcek fobiniz var ve örümcek görmek istemiyorsunuz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Eğer akışınızda örümcekleri görünce korkuya kapılırsanız, bu denetleme özelliğimi kullanıp etiketli örümcek resimlerini akışınızdan kaldırabileceksiniz.” Twitter’ın istediği başarıyı elde edememesi sebebiyle Bluesky’ın daha fazla şans elde etmesi söz konusu olabilir. Zira Musk ne kadar çabalasa da eskiden Twitter olarak adlandırılan X pek bir başarı elde edemedi. Threads ise yükselmeye devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow