Bugatti Chiron’u hiç böyle görmediniz!

Dünyanın en hızlı arabalarından biri olan Bugatti Chiron hiç olmadığı bir haliyle karşınızda. LEGO Technic ekibi, kendi parçalarını kullanarak arabayı kopyaladı.
LEGO bazıları için gerçek bir tutku. Özellikle Technic serisi ile yetişkinlere de hitap eden LEGO, inanılması güç bir işe imza attı. Sosyal medyada #BuildforReal etiketini bir süredir kullanan firma, bu iddiasını ispatlamak için kolları sıvadı. LEGO ve Bugatti mühendisleri bir araya geldi ve sadece LEGO parçaları kullanarak, Bugatti Chiron’un tam ölçeğinde aracı kopyaladılar.
Aracın %90’ı LEGO parçalarından oluşuyor. Toplamda kullanılan parça adedi ise 1 milyondan biraz daha fazla. Saatte 20 km hıza çıkabilen araç, bu hareket kabiliyetini de LEGO Technic motorlarından alıyor. 200’den fazla LEGO motoruyla hareket eden araçta hiçbir yapıştırıcı kullanılmadığının altı çiziliyor.
Aşağıda LEGO tarafından hazırlanan videoyu izleyebilirsiniz. Ancak daha fazla detay merak ediyorsanız, aracın nasıl yapıldığının anlatıldığı videoyu buradan izleyebilirsiniz.
LEGO parçaları kullanılarak yapılan Bugatti Chiron hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında