hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Daha ince çerçeveye sahip olacak

    Daha ince çerçeveye sahip olacak
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    OLED ekranlı iPad Pro’ların mevcut modellere göre daha ince çerçeveyle geleceği birkaç kere gündeme getirilmişti. Bu söylenti sızıntı kaynaklarından biri olan Instant Digital tarafından tekrar doğrulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Instant Digital’a göre yeni iPad Pro ‘lar eski model Pro’lara kıyasla daha ince çerçeveyle piyasaya sürülecek. 11 inç’lik Pro’nun 7.12 mm, 12.9 inç’lik modelin ise 7.08 mm’lik çerçeveye sahip olacağı iddia ediliyor. Eğer bu söylenenler doğruysa yeni Pro tabletlerin çerçeveleri, 2018 ve 2022 yılları arasında satışa çıkan eski iPad Pro’lara göre %10 ile %15 daha ince.

    Yeni nesil Pro tabletlerin en önemli özelliği OLED ekran olacak. OLED, LED veya mini-LED ile karşılaştırıldığında doğal siyah ve daha canlı renkler sunuyor. Ayrıca güç tüketimi de az. Yeni Pro tabletlerde M3 işlemcisi yer alacak, bununla birlikte cihazların yatay ön kameraya, yeniden tasarlanmış arka kameraya ve potansiyel olarak MagSafe kablosuz şarja sahip olması bekleniyor. İddia edilenlere göre 2024 model Pro tabletlerin arkasında cam kullanılabilir. Fakat cam arka panelin olmayacağı yönünde de rivayetler var.

    Apple’ın tedarik zincirine yakın kaynaklar yeni iPad Pro’ların 4 TB’lık depolama alanı seçeneğiyle satışa çıkacağını ileri sürdü. Satışta olan 2021 model modellerde 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB depolama seçenekleri var. Eski tarihli raporlarda 4 TB’tan yine bahsedilmişti, fakat bazı iddialarda Apple’ın 4 TB’tan vazgeçtiği iddia edilmişti. OLED’li iPad Pro ve yeni iPad Air’ların 26 Mart’ta tanıtılacağı söyleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow