DeepMind CEO’su Tavsiye Verdi: Öğrenmeyi Öğrenin

DeepMind CEO’su Tavsiye Verdi: Öğrenmeyi Öğrenin
expand
KAYNAKDonanım Günlüğü

DeepMind CEO’su Demis Hassabis’e göre yapay zekanın etki ettiği bir dünyada, uyum sağlama ve hızlı öğrenme becerisi, tek alandaki uzmanlıktan çok daha önemli olabilir.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Yapay zeka (Artificial intelligence/AI) hayatımızın temel bir parçası haline gelmeye başladı. Öyle ki artık insanların yaptığı işler ve sahip oldukları meslekler hakkında hararetli tartışmalar dönüyor. Şu anda hayali kurulan ya da insanların inşa etmeye çalıştığı birçok kariyer, yapay zeka odaklı gelecekte var olmayabilir. Peki meslekleri neler bekliyor? Üniversite ve lise öğrencileri bu duruma nasıl hazırlanmalı? DeepMind CEO’su Demis Hassabis bu sorulara “Öğrenmeyi öğrenin” cevabını verdi.

Hassabis, Cambridge Üniversitesi Queens’ College’da gerçekleşen bir söyleyişiye katıldı ve teknoloji sektöründe kariyer yapmayı düşünen öğrencilere açık ve net tavsiyelerde bulundu. DeepMind CEO’su yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki 5 ile 10 yıl içinde özellikle yapay zekada, aynı zamanda sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve kuantum bilişimi (Kuantum bilgisayarlar, bilgi işleme vs…) gibi alanlarda büyük bir değişim gerçekleşecek. Bunların hepsi umut vadediyor” dedi.

Demis Hassabis, öğrencilerin değişimlere ayak uydurmaları için bilgiyle nasıl başa çıkacaklarını ve yeni becerileri hızla nasıl edineceklerini öğrenmelerini söyledi. Ayrıca öğrencilik yıllarının bu yetenekleri kazanmak ve geliştirmek için en iyi dönem olduğunu ifade etti. Hassabis, “Lisans eğitimizi, kendinizi daha iyi tanımak ve öğrenmeyi öğrenmek için kullanmanız çok önemli” diyerek tavsiyede bulundu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

DeepMind CEO’suna göre efektif ve hızlıca adapte olmak, belirli mesleki becerilerden daha kalıcı ve değerli. Çünkü mesleki beceriler teknolojinin hızına yetişmeyebilir, yapay zeka da çoğunu yapabilir. Demis Hassabis öğrencilerin okulda öğretilen temel bilgilerle sınırlı kalmayıp, yeni gelişen teknolojiler ve alanlarla da ilgilenmeleri gerektiğini, böylece mezun olduklarında çağın gerisinde kalmayacaklarını ve şartlara daha hazır olacaklarını vurguladı.

Hassabis her şey için karamsar olunmaması gerektiğini ifade ederken sözlerine şu şekilde devam etti: “Büyük değişimler büyük fırsatların da doğmasını sağlar. 1990’larda internet, mobil ve oyun teknolojileriyle böyle bir dönemden geçtik. Şimdi yeni bir çağın başlangıcındayız. Oldukça heyecan verici. Bu teknolojilere adapte olmalı ve onlara sarılmalısınız.”

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow