Dijitalleşme dünyanın ağırlığını önemli ölçüde artırıyor

YouTube videoları, sayısız SMS ve milyarlarca tweet ile birlikte dijitalleşme dünyanın ağırlığını önemli ölçüde artırıyor. Konuyla ilgili yapılan yeni bir araştırma belki de eşi benzeri bulunmayan sonuçlar ortaya çıkardı.
Portsmouth Üniversitesi fizikçileri tarafından yapılan bir araştırma ile birlikte tuhaf bulgular elde edildi.
Bilim insanları bugüne kadar hiç yapılmayan bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırmaya baktığımızda çok uç bir konsept olduğunu görüyoruz. Bilim camiası dijital verinin ne kadarlık bir kütleye sahip olduğunu ölçmeye çalışıyor. Ayrıca bu kütlenin maddenin garip yeni bir hali olduğu ifade ediliyor.
Dijitalleşme ile birlikte 350 yıl içerisinde dijital verilerin ağırlığı korkunç bir boyuta ulaşabilir. Dünyadaki tüm atomlardan daha ağır basabileceği tahmin edilen dijital veriler, dünyanın ağırlığına katkıda bulunacak. Böyle bir durumda dünyanın çökme problemi bile ortaya çıkabilir.
Bilim insanları yaptıkları yeni deneylerde bir elektrondaki bilginin günümüz dijital verileri ile kıyaslamasını gerçekleştirdi. Yapılan araştırmada dijital verilerin elektrondaki bilgilerden 22 milyon kat daha küçük olduğu ifade edildi. Fakat bu veriler biriktiğinde ortaya dünyanın ağırlığını etkileyebilecek sonuçlar ortaya çıkıyor.
Dijitalleşme dünyanın ağırlığını artırırken bilim insanları 350 yıllık bir süre verdi. Bu süre içerisinde verilerin ne kadarlık ağırlığa sahip olacağı en büyük merak konularından bir tanesi. Bilim insanlarına göre bu ağırlık dünyayı olumsuz yönde etkileyecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında