hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Disney+ şifre paylaşımına son verecek

    Disney+ şifre paylaşımına son verecek
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Birden fazla kişinin ve hanenin tek bir hesap kullanıp kullanmadığını kontrol etmek amacıyla şirket Netflix’in yaptığı gibi sorgulamalara başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Disney+ aboneleri kendi evlerinde birden fazla profile sahip olmaya devam edebilecek. Ancak yeni teknoloji, insanların hesaplarını farklı hane halkıyla ve birlikte yaşamadıkları kişilerle paylaşmalarını engellemeyi amaçlayan kurallar getirecek.

    Disney’in genel müdürü Bob Iger, Netflix’in insanları kendi aboneliklerini satın almaya zorlama konusundaki başarısına dikkat çekti.
    Disney’in Haziran ayından itibaren belirli ülkelerde kendi versiyonunu tanıtmaya başlayacağını söyledi. Daha sonra Eylül ayından itibaren daha geniş bir şekilde kullanıma sunulacak.

    Platformun gelirini artırmanın bir yolu olarak sıkı önlemlerin başlatılmasından bahseden Bay Iger, Disney+’ın Haziran ayında “şifre paylaşımına yönelik ilk gerçek hamlelerini başlatacağını” söyledi. Disney’in kararı, şaşırtıcı bir dönemde geldi diyemeyiz zira artık yayın akışı devleri bu konuda ipleri sıkı tutuyor.
    Soruna karşı önlemini hızlandırdıktan kısa bir süre sonra şirket, hizmete kaydolan yeni kullanıcı sayısında büyük bir artış olduğunu bildirdi ve o zamandan bu yana gelirlerinde artış görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bay Iger, “Netflix, yayın izlemede altın standarttır” dedi. “Olağanüstü bir iş çıkardılar ve birçok farklı yöne gittiler. Aslında başardıklarına çok ama çok saygı duyuyorum.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow