hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024 model Apple Watch daha büyük bir ekranla gelecek

    2024 model Apple Watch daha büyük bir ekranla gelecek
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Güney Koreli endüstri kaynaklarına dayandırılan rapora göre Apple Watch X, 1.90 inç ve 2.04 inç ekran boyutu seçeneklerine sahip olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu durum X modelinin şu anda piyasada olan Series 8’e göre daha büyük olacağını gösteriyor. Büyük ihtimalle bu sene çıkacak olan Series 9’un da boyutları Series 8 ile aynı olacak. Burada ekstra parantez açarsak, David Hsieh de ekran boyutlarının 1.89 ve 2.04 inç olacağını öngörmüştü. Yeni rapor, analistin tahminlerini doğruluyor.

    3. nesil Apple Watch SE’ye gelecek olursak, bu modelin de Series 8 ile aynı ekran boyutlarına sahip olması bekleniyor. Eğer yeni Watch SE’de, Series 8’teki gibi ince çerçeveler olursa, 41 ve 45 mm’lik kasa boyutlarına sahip olabilir.

    Diğer yandan Apple Watch X’te Digital Crown ve yan düğme yerini dokunmatik birimin alabileceği ileri sürülüyor. Apple Watch’ta taptic motor var. Eğer saatte dokunuş uyarıları açıksa, bildirim geldiğinde taptic motor sayesinde kullanıcının bileğine titreşimler gönderilir. Söylenenlere göre Apple, fiziksel tuşları kaldırıp yerine koyduğu dokunmatik kısımdan titreşimli geri bildirim yapmak için saatteki taptic motorundan yararlanacak. Teknoloji devinin şarj probleminin önüne geçmek için pil kapasitesini yükselteceği ve enerji konusunda verimli olan yeni bir taptic motor kullanacağı iddia ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple’ın tuşsuz tasarımı hem Apple Watch’ta, hem de iPhone’da uygulamak istediği uzun zamandır gündeme gelen bir konu. Fakat eski tarihli söylentilerde şirketin verim ve maliyet sorunlarıyla karşılaştığı için tuşsuz tasarımı ileri bir tarihe ertelediği ifade edilmişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow