hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Farklı tarzı ile oldukça ilgi çekiyor

    Farklı tarzı ile oldukça ilgi çekiyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Nothing Phone (2a), yakın zamanda satışa sunuldu ve büyük bir ilgiyle karşılaştı. Ürünün yurt dışındaki bir flash sale etkinliğinde, 1 saatte 60 bin adet sattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nothing Phone (2a), 8.6mm kalınlıkta ve 190 gram ağırlıkta. Köşelerden yumuşatılmış, tek elde kullanıma uygun bir tasarımı var diyebiliriz. Düz ekran ve pürüzsüz arka yüzeyi olan telefon, avuçta bir rahatsızlık uyandırmıyor. Öte yandan, parlak yüzeyinin kısa sürede kir ve toz tutabildiğini de belirtelim. Ürün, IP54 su sıçramalarına karşı ve toza karşı dayanıklı yapıyla geliyor.

    Nothing Phone (2a)’da 6.7 inç değerde ekranı var. Hem görüntüleme hem de dokunuşlara verdiği cevaplar itibarıyla fazlasıyla iddialı bir ekran. 120Hz tazeleme değeri sunan ve HDR10+ görüntüleme teknolojisine sahip olan ekran, bir şeyler izlerken ya da oynarken hem renkler hem de akıcı detaylar tarafında tatmin edici performans sunuyor. Öte yandan 1300nit parlaklık değerine sahip. Böylece dış mekânda güneş altındaki kullanımlarda da iyi bir görüntüleme sergileyebiliyor.

    Android 14 tabanlı Nothing OS

    Cihazın ara yüzü, diğer telefonların ara yüzlerine kıyasla çok farklı ve bu da onu çekici yapan detaylardan bir tanesi. Gelen bildirimler için arka taraftaki üçlü ışık sistemini kullanabilirsiniz. Bitmedi, video izlerken ya da müzik dinlerken de bu led ışıkları kullanarak güzel bir ortam oluşturabilirsiniz. Ayrıca, ses seviyesini de ekranı açmadan, ses tuşlarına basarak bu ışıklardan takip edebilirsiniz. Ses seviyesine göre ışık barı kısalıyor ya da uzuyor.
    Mediatek Dimensity 7200 Pro (4 nm) çipset, 12GB RAM ve 256GB depolama var telefonumuzda. Sanal RAM artırma özelliğiyle 8GB ek RAM kapasitesi de sağlayabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Böylece güçlü oyunlarda daha akıcı ve sorunsuz performanslar elde edebilirsiniz. Call of Duty Mobile gibi bir oyunu, yüksek grafik ayarlarında, akıcı detaylarla oynayabilirsiniz.

    4K 30FPS videolar

    Arka tarafta ikili kamera sistemi var. İkisi de 50MP değerde. Bir tanesi geniş açılı, diğeri de ultra geniş açılı çekimlere imkân sunuyor.
    Ana kameramızda OIS, yani optik görüntü sabitleme özelliği de var. Bu sayede hareketli çekimlerde dahi sarsıntıları büyük ölçüde engelleyerek net detayların yakalanması sağlanabiliyor.

    Video tarafına baktığımızda, 4K 30FPS ve 1080p 60FPS gibi seçenekler var. Özellikle sosyal medya platformlarında paylaşabilmek için 1080p 60FPS seçeneğinin ideal olduğunu söyleyebiliriz.

    İster bokehli fotoğraf çekimi yapın, ister hızlı video, isterseniz de yavaş çekim videolar çekin. Ön taraftadaki 32MP kamerayla da bokeh efektli selfie fotoğraflar ve 1080p 60FPS videolar  çekebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5000mAh pil ve 45w hızlı şarj desteği

    Nothing Phone (2a), 5000mAh pile sahip ve 45w hızlı şarj desteği sunuluyor. Üzücü bir detay ise, ürünün kutusunda sadece Type-C şarj adaptörü var. Adaptör yer almıyor ve eğer başka bir adaptörünüz yoksa, ekstra para ödemeniz gerekiyor.
    Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3 ve NFC gibi kablosuz teknolojiler yardımıyla cihazın kullanılabilirliğinin arttığı da bir gerçek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow