hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galaxy S25 Ultra’nın kamera sayısının aynı kalacağı söyleniyor

    Galaxy S25 Ultra’nın kamera sayısının aynı kalacağı söyleniyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Merakla beklenen Galaxy S25 serisinin çıkmasına daha aylar var ama daha şimdiden bu telefonlara dair ilk detaylar ortaya çıkmaya başlamış durumda. Ancak özellikle Ultra modelinin kamera özellikleri konusunda tam bir belirsizlik hakim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     
    Hatırlarsanız birkaç gün önce gelen haberde, Galaxy S25 Ultra’nın kamera konusunda değişikliğe gideceği ve bu yeni modelde bir telefoto kamera olmayacağı söyleniyordu. İddiaya göre telefonun 200 megapiksellik kamerası bu telefoto kameranın da görevini yerine getirecek kadar iyi olacaktı. Bu yüzden ekstradan bir telefoto kameraya ihtiyaç duyulmayacaktı. Sonuç olarak Galaxy S25 Ultra, öncülünden bir az kameraya sahip olacaktı. Ancak bugün gelen bilgiler, bu iddianın tam aksini söylüyor.

    Akıllı telefon dünyasına dair doğru çıkan sızıntılarıyla tanınan Ice Universe hesabını, hafta başında gelen bu haberin doğru olmadığını, Galaxy S25 Ultra’nın öncülüyle aynı sayıda kameraya sahip olacağını söylüyor. Ice Universe’e göre bu dört kamera arasında artık ihtiyaç duyulmayacağı için çıkartılacağı söylenen telefoto kamera da yer alacak. Aksine Samsung bu telefoto kamerada geliştirmeye gitmeyi planlıyor. Bildiğiniz gibi Galaxy S21 Ultra’dan beri aynı 10 megapiksellik 3x telefoto kamera kullanılıyor. Yani bu telefoto kamerada bir geliştirme vakti geldi de geçiyor.

    Ice Universe genel olarak daha güvenilir bir kaynak olduğu için, ilk iddianın yanlış olduğunu varsayabiliriz. Zaten Samsung’un kamera sayısında böyle bir düşüşe gitmesi pek de mantıklı olmazdı. Neticede genel kullanıcı kitlesi için kamera sayısı çoğu zaman teknik detaylardan önce baktıkları bir detay oluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow