hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gemini’yi kendinize özel bir chatbota dönüştürebileceksiniz

    Gemini’yi kendinize özel bir chatbota dönüştürebileceksiniz
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Google, her yıl düzenlediği I/O etkinliğinin bu yılki ayağını dün gerçekleştirdi. Google I/O 2024 etkinliğinin asıl odak noktası, tahmin edildiği gibi yapay zeka teknolojileri oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google’ın arama motoruna yapay zeka özellikleri ekleyeceğini duyurması, bu etkinliğin bir numaralı manşeti olurken, Gemini’ye eklenecek yeni özellikler de dikkat çekti.

    Google’ın ChatGPT’ye cevap olarak geliştirdiği gelişmiş yapay zeka programı Google Gemini, çok yakında yepyeni özelliklere kavuşacak. Bu özelliklerin başında ise kullanıcılara özel versiyonlar yaratabilme özelliği geliyor.

    Google’ın Gems adını verdiği bu özellik, kullanıcıların kendilerine en uygun seçenekleri seçerek Google Gemini’yi kendi istedikleri şekilde kişiselleştirmesine olanak sağlayacak. Google bu özelliği daha da geliştirirse, yakınca gelecekte herkesin kendi istediği yapay zeka asistanına sahip olabilir. Bu yüzden Gems’in potansiyeli epey yüksek.

    Google Gemini, Gems özelliği sayesinde kullanıcılara pek çok farklı seçenek sunacak. Örneğin kullanıcılar bu özelliği kullanarak Gemini’yle bir tür psikiyatrist olarak konuşabilecek. Ya da Gemini’yi kendi spor hocasına dönüştürebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google’ın bu konuda kontrolü kullanıcılara bırakması farklı kullanımlara da kapı aralayabilir. Mesela kullanıcılar Gemini’nin ünlü bir oyuncu ya da bir film karakteri gibi konuşmasını isteyebilir.

    Bu tarz kontrollerin uygulamayı bir anda popüler hale getirebileceğini tahmin etmek güç değil. Google da bunun farkında olsa gerek ki Gems’in kontrolünü kullanıcılara bırakıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow