hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google, Cihazımı Bul özelliğini nihayet sunuyor

    Google, Cihazımı Bul özelliğini nihayet sunuyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple cihaz kullanıcıları için kurtarıcı nitelikte olan Cihazımı Bul özelliği artık nihayet Google cihazlara da geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google, geçen yılki I/O etkinliğinde tanıtımını yaptıktan sonra nihayet uzun zamandır beklenen Cihazımı Bul ağını başlattı. Teknoloji, Apple ve Tile’ın benzer teklifleriyle uyumlu temel işlevselliğe sahip, insanların kayıp aygıtları bulmalarına yardımcı olmak için bir milyarın üzerinde Android cihazından oluşan kitle kaynaklı bir ağdan yararlanıyor. Bugün ABD ve Kanada’daki Android kullanıcılarına sunuluyor ve yakında küresel bir sürüm de gelecek.

    Yüklendikten sonra insanlar uygulamayı kullanarak uyumlu Android telefonları ve tabletleri kaybolunca bulabilecekler. Özelliğin yararlandığı harita verileri, öğeler çevrimdışı olsa bile çalışacak. Pixel 8 ve Pixel 8 Pro akıllı telefonlar, kapalıysa veya pili tamamen bitmişse haritada görünecek. Böylece kullanıcılar için oldukça kullanışlı bir özellik olacak denebilir.

    Teknoloji henüz günlük eşyalar için mevcut değil, ancak çok yakında olacak. Chipolo ve Pebblebee’nin Cihazımı Bul uygulamasına entegre edilecek.

    Bu, kullanıcıların araba anahtarları, cüzdanlar dahil hemen hemen her şeyi bulmasına olanak tanıyacak. Google, bu yılın sonuna doğru Motorola ve eufy tarafından üretilen ürünler de dahil olmak üzere daha fazla ürünün de ekleneceğini geleceğini söylüyor. Açıkçası kaybolan cihazlar kullanıcılar için ciddi anlamda dert oluyor bu sebeple Cihazımı Bul özelliği kesinlikle işe yarayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow