hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google I/O 2024 etkinliğinin tarihi açıklandı

    Google I/O 2024 etkinliğinin tarihi açıklandı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Etkinlikte yapay zeka konusunda da önemli gelişmeler yaşanabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bildiğiniz gibi Amerikalı teknoloji devi Google, her yıl yaz aylarında özel bir etkinlik düzenleyerek, hem yeni ürünlerini hem de yeni hizmetlerini dünyayla paylaşıyor. Google I/O adını taşıyan bu yıllık etkinlik, hem Amerikalı teknoloji için hem de teknoloji dünyası için yılın en önemli etkinliklerinden birisi oluyor.
    Google’ın her yıl olduğu gibi bu yaz da bir Google I/O etkinliği düzenleyeceği biliniyordu ama bu etkinliğin tarihi henüz resmi olarak açıklanmamıştı.

    Ancak beklenen açıklama sonunda geldi ve Google, bu yılki I/O etkinliğinin tarihini açıkladı. Google I/O 2024, 14 Mayıs’ta düzenlenecek. Etkinliğe her yıl olduğu gibi bu yıl da Google’ın Kaliforniya’daki ana merkezinin hemen karşısında yer alan Shoreline Amfi Tiyatrosu ev sahipliği yapacak.
    Google’ın her yıl olduğu gibi bu yıl da I/O etkinliğinde yeni ürün ve hizmetlerini tanıtması bekleniyor. Bu yüzden bu etkinlikte yeni Pixel modellerinin de tanıtılmasına, ya da en azından ilk detaylarının paylaşılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

    Son bir iki yıldır I/O etkinliklerinde önemli bir yer tutan yapay zeka teknolojilerinin Google I/O 2024’ün başlıca gündem maddesi olacağı tahmin ediliyor. Zira Google, son dönemde yapay zeka projelerini bir numaralı gündem maddesi haline getirmiş durumda. Gemini’nin resim yaratma özelliğinin karıştığı skandalın ardından bu alanda prestij kaybı yaşayan şirketin, I/O’da yeni yapay zeka modelleri tanıtarak prestijini düzeltmek isteyeceği düşünülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow