Google, IBM ve Dell: 10 kat hızlı olacağız!

Amerikalı üç teknoloji devi Google, IBM ve Dell’in sözcüleri, son derece çarpıcı bir açıklamaya ortak imzalarını attı.
Dünyanın en büyük 10 teknoloji şirketi arasında başa güreşen Google, IBM ve Dell, sunucu tipi bilgisayarlar ve veri transferi hakkında iddialı ifadeler kullandı. Üç üretici de, ortak yaptığı çalışma ile veri transferi hızının 10 kata kadar artacağını müjdeledi.
Söz konusu transfer hızı, OpenCAPI’nin yeni versiyonu ile mümkün kılınacak. Söz konusu yapı, her ne kadar öncüleri gibi Field Programmable Gate Arrays (FPGA – Programlanabilir Alan Bölümlemesi Dizisi) yapısından faydalanacak. Lakin “İşlemciler Arasında Geçiş” teknoloji sayesinde söz konusu veri transfer hızı inanılmaz derecede artacak.
OpenCAPI konsorsiyumu AMD, Dell EMC, Google, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Mellanox Technologies, Micron, NVIDIA ve Xilinu gibi dev firmalardan meydana gelecek. Söz konusu yapı, işlemcilerin gereken performansı sağlayamaması olasılığına karşılık, RAM ve Cache gibi birimlere ani geçişlere olanak tanıyor.
OpenCAPI arayüzünün mucizeleri bununla da sınırlı değil. Günümüzdeki mimariler, PCI Express ile en fazla 16Gbps veri transferine izin veriyor. OpenCAPI’nin yeni sürümünde bu değer 25Gbps’ye kadar tırmanacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
PIN kodlarını 1 saniyenin altında kırıyor
Hesaplarınızı onaylayın hatası çözümü: Instagram ve Facebook hesaplarınızı onaylayın uyarısı nedir?
Çamaşır Makinesini Kim İcat Etti? Çamaşır Makinesi Hangi Yılda, Ne Zaman Bulundu?
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?