hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google Pay uygulaması için bir dönemin sonuna gelindi

    Google Pay uygulaması için bir dönemin sonuna gelindi
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Arama devi, ödeme yöntemlerini basitleştirmek amacıyla bağımsız Pay uygulamasının 4 Haziran 2024’te ABD’de kullanımdan kaldırılacağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirket bir blogda, bundan sonra “bu ülkelerdeki benzersiz ihtiyaçlar” nedeniyle yalnızca Singapur ve Hindistan’da satışa sunulacağını yazdı. Kullanıcılar, 4 Haziran 2024’ten sonra Pay (GPay) bakiyelerini Pay web sitesini kullanarak bir banka hesabına aktarmaya devam edebilecek.

    Şirket, Cüzdan’ın artık büyük ölçüde GPay’in yerini aldığını ve 180 ülkede beş kat daha fazla kullanıcıya sahip olduğunu belirtti. Bunun nedeni, ödemelerden daha fazlasını gerçekleştirebilmesi; kredi ve banka kartlarının yanı sıra ulaşım kartlarını, eyalet kimliklerini, sürücü belgelerini, sanal araba anahtarlarını ve daha fazlasını depolayabiliyor.

    Hizmet olan Pay, Cüzdan üzerinden kullanılmaya devam edecek. Şirketin ödeme sistemi yıllardır bir karmaşa içindeydi. 2011 yılında piyasaya sürülen Google Cüzdan olaarak başladı.

    O zamanlar, Mastercard ve Macy’s gibi perakendeciler tarafından desteklenen, Apple Pay’den (2014) yıllar önce ortaya çıkan bir dokun-öde sistemiydi.

    Bu arada, Android Pay 2015’te çıktı, ardından 2018’de Cüzdan ile entegre edildi ve Google Pay olarak yeniden markalandı. Artık şirket fikrini tekrar değiştirmediği sürece artık her şey Cüzdan şemsiyesi altında.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow