hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Helldivers 2, PlayStation tarihine geçebilir

    Helldivers 2, PlayStation tarihine geçebilir
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Sony Interactive Entertainment’ın aksiyon türündeki yeni oyunu Helldiver 2, şubat ayında oyunseverlerle buluştu ve oyunseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sony tarafından yayınlanmasına rağmen hem PlayStation 5’e hem de PC’ye aynı anda gelen oyun, PC’ye de gelmesinin etkisiyle harika bir çıkış yaptı. Satış ve oynanma rakamlarıyla herkesi şaşkına uğratan oyun, çıktığı günden beri Steam’de en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Ancak oyunun başarısı Steam ve PC ile sınırlı değil. Çünkü Helldivers 2, PlayStation’da da rakip tanımıyor.

    Dün son çeyreğin mali sonuçlarını açıklayan Sony, Helldivers 2’nin bugüne kadar en hızlı satan PlayStation oyunu olduğunu açıkladı. Şubat ayında çıkan oyun, satıştaki ilk üç ayında toplam 12 milyon kopya sattı. Böylece God of War Ragnarök’un rekorunu da kırmış oldu. 2022 yılında çıkan God of War Ragnarök, ilk üç ayda 11 milyon kopya satmıştı. Yeni Helldivers oyununun God of War Ragnarök’u bile geride bırakmış olması ne kadar popüler olduğunu gözler önüne seriyor.

    Sony de bu durumdan herkes kadar şaşkın görünüyor. Nitekim şirket dün yaptığı açıklamada da Helldivers 2’nin tüm beklentilerinin üzerine çıktığını kabul etti. Üstelik oyun yakın zamanda hız kesecek gibi de durmuyor.

    Yeni Helldivers oyunu, toplam satış rakamlarında henüz God of War ve The Last of Us gibi oyunları geride bırakmamış olsa da satış hızının bunların önünde olması, yakın bir gelecekte PlayStation tarihine adını büyük harflerle yazdırabileceğini gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow