Firefox ile Google boşanıyor!

Firefox ile Google boşanıyor
expand

Google ile yaptığı varsayılan arama motoru anlaşması sona ermek üzere olan Firefox, yeni arama stratejisini resmi blogu üzerinden açıkladı. Yapılan görüşmeler sonrasında, Mozilla Firefox artık varsayılan arama motoru olarak Yahoo’yu kullanacak.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Webrazzi'nin haberine göre Mozilla’nın Firefox ürününü çıkardığı günden bu yana arama motoru konusunda arkasında Google vardı ve Mozilla’nın elde ettiği gelirlerin büyük bir kısmını Google reklam arama sonuçlarından elde ettiği gelirler oluşturuyordu.

Firefox ve Google arama motoru her ne kadar özdeşleştirilmiş olsa da, Google’ın kendi internet tarayıcısı Chrome’un pazar payını ciddi şekilde güçlendirmesi, Mozilla ile Google’ın da arasına kara kedi sokmuş oldu.

Mozilla ile Google, son olarak 2011 yılının Aralık ayında masaya oturmuş ve Firefox’taki varsayılan arama motorunun Google olması için 3 yıllık bir “devam” anlaşmasına imza atmıştı. Bu yılın Aralık ayında sözleşme süresinin dolmasıyla birlikte burada bir ayrılık yaşanacak ve Firefox, varsayılan arama motorunu Google yerine Yahoo olarak ayarlayacak.

iPhone'ların şarj sorunu "hap"la çözülecek!

Twitter arama motorunu duyurdu

Hep aynı elbiseyi giyen ünlüler 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow