hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPhone 16 Pro, daha parlak bir ekranla geleceğini ileri sürüldü

    iPhone 16 Pro, daha parlak bir ekranla geleceğini ileri sürüldü
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Çin medyasında çıkan bir haber bu durumu doğruluyor. İsimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan yeni iddiaya göre iPhone 16 Pro’nun ekranı daha yüksek standart parlaklık sunacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ama bunun dışında başka bir şey de yok. Instant Digital’in söylediklerine tekrardan bakacak olursak, iPhone 16 Pro’da 1200 nit standart parlaklık olacak. iPhone 15 Pro’la kıyaslama yaparsak %20 daha fazla. HDR parlaklığın 1600 nit kalacağı vurgulanıyor. Instant Digital bazen havada kalan iddialarda bulunsa da, Çin medyasında çıkan ve farklı kaynağa dayandırılan rapor işin rengini değiştiriyor.

    Ekranlardan söz etmişken yeni Pro modellerindeki en büyük değişiklik ekranlarda gerçekleşecek. Şimdiye kadar yayınlanan raporlarda ve gerçekleşen sızıntılarda ekran boyutunun arttığı doğrulandı. Yeni iPhone Pro’nun 6.7 inç, Pro Max’in de 6.9 inç’lik ekranı olacak. Daha büyük ekran tetraprizma kamera ve farklı bileşenler için yer açıyor. Şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’ların her iki modelinde de yer alacağı belirtiliyor. Apple’ın tetraprizma kamerayı normalde iPhone 15 Pro’da da kullanmak istediği, ancak telefonda yeterli alan olmadığından bu fikrinden vazgeçtiği söyleniyor.

    LeaksApplePro isimli kaynağa göreyse yeni iPhone Pro’ların başlangıç modeli 128 değil 256 GB depolama alanına sahip olacak. Gerçekte bu iş biraz farklı olabilir. iPhone 14 Pro ve Pro Max’in standart modeli 128 GB depolama birimiyle satışa sunuldu. iPhone 15 Pro, 999 dolarlık fiyatıyla 128 GB’ta kaldı. iPhone 15 Pro Max ise 256 GB’a yükseldi, fakat fiyatı da 100 dolar arttı. Yani iPhone 16 Pro’nun depolama alanı artarken fiyatı da bununla birlikte artabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow