hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPhone 16 Pro’nun daha parlak bir ekranla geleceği ileri sürüldü

    iPhone 16 Pro’nun daha parlak bir ekranla geleceği ileri sürüldü
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Sızıntılarla tanınan Weibo kullanıcısı Instant Digital yine ilginç bir iddiayla gündeme geldi. Instant Digital’e göre iPhone 16 Pro ‘nun ekranı daha parlak olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddia sahibi iPhone 16 Pro’nun 1200 nit’e kadar standart parlaklığına sahip olacağını söylüyor. iPhone 15 Pro’la karşılaştırıldığında %20’lik artış söz konusu. HDR parlaklık ise 1600 nit değerinde kalacak ve değişmeyecek.

    iPhone 14 Pro, iPhone 13 Pro’ya göre 400 nit’e kadar daha yüksek HDR parlaklığa sahipti. Bu önemli bir artıştı. iPhone’ların standart parlaklığı iPhone 13 Pro’nun çıkmasından bu yana 1000 nit değerinde. iPhone’lardaki tipik SDR yani standart parlaklık çoğu durumda kullanılıyor. Eğer Instant Digital’in dediği doğruysa standart parlaklıktaki %20’lik artış önemli bir yükseltme olacaktır. Sızıntı kaynağı Instant Digital’in sicili de biraz karışık. Ancak geçmişte bazı verdiği bilgiler doğru çıktı.

    iPhone 16 serisinin en dikkat çekici yanlarından biri hiç şüphesiz yapay zeka olacak. Telefonlara güç verecek olan A18 Pro işlemcisi yapay zeka özelliklerini çalıştırmak üzere tasarlandı. İsimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan bir rapora göre A18 Pro işlemcisinde 6 çekirdekli GPU yer alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple, 6 çekirdekli GPU’ya bağlı kalacak ve yeni yonga seti grafik tarafında daha sınırlı iyileştirmeye sahip olacak. Kaynaklar, “Apple, A17 Pro’da 6 çekirdekli GPU’ya geçiş yaparak önemli yenilikler gerçekleştirdi. Fakat A18’de GPU tarafında çekirdek sayısının artacağını düşünmüyoruz” dedi. Raporda bununla birlikte A18 Pro’da daha fazla çekirdeğe sahip gelişmiş Neural Engine’ın olacağı ifade ediliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow