hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kimse neden kovulduğunu anlamadı

    Kimse neden kovulduğunu anlamadı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Sam Altman, kovulmasından yaklaşık dört ay sonra OpenAI yönetim kuruluna geri döndü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altman, Kasım ayında AI şirketinin üst düzey yöneticisi olarak geri dönmüş olmasına rağmen, geçici bir kurul kendisinin geri dönüşünü soruşturma kararı almıştı.

    Yönetim kuruluna üç yeni üye ekleyen şirkete göre, bu soruşturma artık tamamlandı. Şirkete yeni eklenen isimler arasında şunlar yer alıyor: Instacart CEO’su ve eski Meta yöneticisi Fidji Simo, eski Sony yöneticisi Nicole Seligman, Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın eski CEO’su Dr. Sue Desmond-Hellmann. Salesforce eş CEO’su Bret Taylor, ekonomist Larry Summers ve geçici üç kişilik kurulda görev yapan OpenAI kurucu ortağı Greg Brockman da görevlerinde kalacak.

    Cuma günü OpenAI, şirketin yönetim kurulunun Sam Altman’ın neden kovulduğunu araştıran bir hukuk firması olan WilmerHale’den elde edilen bulguların bir özetini de yayınladı. Ancak buna rağmen, beş gün içinde şirkete CEO olarak yeniden katılan Altman’ın başlangıçta neden kovulduğunu tam olarak öğrenmeye yaklaşmış değiliz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özette, sorunun finansal ya da işletme ile pek alaklı olmadığı bunun yerine, önceki Yönetim Kurulu ile Bay Altman arasındaki ilişkideki bozulma ve güven kaybının bir sonucu olduğu ifadeleri yer aldı. Güven bozukluğu da kovulmaya kadar ilerlemiş.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow