Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başladı

Ankara'da düzenlenen Dördüncü Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başladı.
Linux Kullanıcıları Derneği'nin düzenlediği şenlik, Milli Kütüphane'de başladı.
Şenliğe katılanları, açık kaynak kod yazılımcılarının simgesi haline gelen 'penguen' giysileri içindeki görevliler karşıladı.
Açılışta konuşan Linux Kullanıcıları Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül, şenlikte düzenlenecek paralel oturumlarda Linux ve özgür yazılım konularının ele alınacağını söyledi.
Akgül, Linux ve açık kaynak kod hareketinin ülkelerin bilişim ve kalkınma yarışlarında stratejik politika aracı haline geldiğini de belirtti.
Linux'un ücretsiz kullanılmasının en belirleyici özelliği olduğuna da değinen Akgül, bu yazılımın güvenlikteki başarısıyla kullanımının her geçen gün yaygınlaştığını da söyledi.
Seminerlerin yanı sıra, farklı Linux dağıtımlarının kurulumları, oyun turnuvaları, 'Getirin Bilgisayarınıza Linux Kuralım' kampanyasının gerçekleştirileceği şenlik, 22 mayısta 'Yılın Penguenleri Ödülleri'nin dağıtılmasıyla sona erecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
PIN kodlarını 1 saniyenin altında kırıyor
Hesaplarınızı onaylayın hatası çözümü: Instagram ve Facebook hesaplarınızı onaylayın uyarısı nedir?
Çamaşır Makinesini Kim İcat Etti? Çamaşır Makinesi Hangi Yılda, Ne Zaman Bulundu?
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?