hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lords of the Fallen’ın geliştiricisi birçok çalışanıyla yollarını ayırdı

    Lords of the Fallen’ın geliştiricisi birçok çalışanıyla yollarını ayırdı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    GamesIndustry.biz’in haberine göre Lords of the Fallen ‘ın yapımcısı CI Games, 30 kişiyi işten çıkarma kararı aldı. Bu gelişme şirketin ocak ayında başlayan ‘iş gücünü ve istikrarı koruma’ planının bir parçası olarak gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Stüdyonun sözcüsü yaptığı açıklamada bu durumun son işten çıkarmalar olduğunu belirtti ve “Etkilenen tüm çalışanlarımız bilgilendirildi ve yasal hakları sağlandı. Önümüzdeki haftalar içinde de desteğimiz sürecek. Bizim için zor bir karar oldu” dedi. Şirket geçtiğimiz ocak ayında da çalışanlarının %10’luk kısmını işten çıkarmıştı.

    CI Games nisan ayında Lords of the Fallen’ın 1 milyondan fazla kopya sattığını ve 60 milyon dolarlık rekor bir gelir elde ettiğini bildirmişti. Şirketin CEO’su Marek Tyminski oyunun 20 yıllık firma tarihlerindeki en iddiaları projeleri olduğunu söylemiş, ayrıca yapımın yeni AAA oyun serisinin ilki olduğunu da sözlerine eklemişti.

    Teknoloji ve oyun sektöründe işten çıkarmalar devam ediyor. Unity Software, 2024’ün şu ana kadar ki en büyük işten çıkarma sayısına sahip. Şirket bu yıl içinde 1800 çalışanın işine son vereceğini doğruladı. Bu durum şirket tarihindeki en büyük işten çıkarma olarak nitelendiriliyor.

    Twitch de personel sayısını 500 kadar azalttı. Discord da 170 kişiyi işten çıkarmaya karar verdi. Bu da Discord’un toplam çalışan sayısının %17’sine denk geliyor. Sektörden birkaç eleştirmen Discord’un hızla büyüdüğünü, işten çıkarma yapmasının sürpriz olduğunu belirtti. Ek olarak Playtika da 400 çalışanının işine son verdi. Şirket 2022’de de 900 kişiyi işten çıkarmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow