hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MicroLED’li Apple Watch iptal mi oldu?

    MicroLED’li Apple Watch iptal mi oldu
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Ming-Chi Kuo yeni araştırma raporunda Apple’ın microLED’li Apple Watch ‘u iptal edip, rafa kaldırdığını söyledi. Kuo’ya göre Apple, microLED’in akıllı saate önemli değer katmaması ve yüksek üretim maliyetinden dolayı bu kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple’ın iptal kararından sonra microLED geliştirme ekibinden birçok kişi işten çıkarıldı. Şu anda microLED’le ilgili herhangi bir proje ise görünmüyor. Bu durum Cupertino merkezli şirket için büyük gerilemeye neden oldu.

    Sonuç olarak firma yeni nesil ekran teknolojisiyle ürünlerini daha rekabetçi hale getirmek ve rakiplerinin bir adım ötesine geçmek istiyordu. Ayrıca eski tarihli raporlarda microLED’in Apple Watch’tan sonra iPhone ve iPad’e gelebileceği söylenmişti.

    Osram, microLED için özel LED çipi tedarik ediyordu. Apple ve Osram arasındaki iş birliği de sonlandırılmış. Bu durum Apple’ın gündeminde microLED’i seri üretme planının olmadığını gösteriyor.

    Birkaç gün önce Bloomberg’ten Mark Gurman, 10 yıllık çalışma ve milyonlarca dolarlık geliştirme maliyetinden sonra Apple’ın elektrikli araç işinden vazgeçtiğini, otomobil üzerinde çalışan 2000 kişinin ise yapay zeka projelerine kaydırıldığını açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow