Microsoft, reklam gelirinin 20 milyar doları aşacağına inanıyor

Bildiğiniz gibi bu yılın başından beri tüm dünyada hissedilen finansal kriz, teknoloji dünyasını da epey yaralamış durumda. Apple, Amazon, Google gibi en güvenilir şirketlerin bile hisselerinde ciddi düşüş yaşanmış durumda.
Bu yüzden yatırımcılar ve yatırım fonları da teknoloji dünyasına karşı temkinli yaklaşıyor. Ancak tüm bu süreçte parlayan bir şirket var ki o da Amerikalı teknoloji devi Microsoft.
Hatırlarsanız daha birkaç gün önce, Microsoft’un yatırım fonlarının yeni gözdesi haline geldiğini sizinle paylaşmıştık. Bugüne kadar Amazon, Apple, Alphabet gibi şirketleri hem güvenli limanlar hem de iyi kazanç sağlayan yatırımlar olarak gören yatırım fonları, bugün onların yerine Microsoft’u koymuş durumda. Peki Amerikalı teknoloji devini bir anda yatırım fonlarının gözdesi haline getiren ne oldu?
Halihazırda yazılım ve donanımlarından kayda değer bir gelir elde eden Amerikalı teknoloji devi, yakın gelecekte reklam gelirlerini de kayda değer ölçüde arttırmayı hedefliyor. Şirket, reklam gelirinin önümüzdeki bir iki yıl içinde ikiye katlanarak 20 milyar doları aşacağına inanıyor. Şirketin kendisi için belirlediği bu yüksek beklentiyi karşılayabilmesi için sıkı bir çalışma yürütmesi gerekiyor.
Insider tarafından yayınlanan makalede, şirketin bu amacına ulaşmak için yapması gerekenler listeleniyor. Bu listenin başında, şirketin farklı platformlarını bir araya getirmesi geliyor. Insider’a göre Amerikalı teknoloji devinin reklam gelirini ikiye katlayabilmesi için Xandr’ın reklamlarını kullanan Bing, MSN, Xbox gibi yüzlerce internet sitesini ve uygulamayı aynı çatı altında kullanması gerekiyor.
Hatırlarsanız Microsoft, online reklamcılık alanında önemli bir rol oynayan Xandr’ı AT&T’den satın almıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında