hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Minecraft’ın filmi için sona gelinmiş durumda

    Minecraft’ın filmi için sona gelinmiş durumda
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Filmin çekimleri tamamlanırken film hakkında bazı detaylar da ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsveçli geliştirici Markus Alexej Persson (Notch) tarafından geliştirilen Minecraft, 2011 yılında Mojang Studios tarafından yayınlanan ve 2014 yılında 2,5 milyar dolar karşılığında Microsoft tarafından satın alınmıştı.

    Satın alım sonrası yapılan ekstra görüşmeler ile beraber oyunun sinemaya aktarılacağı da paylaşılmıştı. 10 senelik bir süre sonunda oyunun film çekimleri tamamlandı. Film, 4 Nisan 2025‘te Amerika Birleşik Devletleri‘nde vizyona girecek.

    Ocak 2024 de çekimleri başlanan film çoğunlukla Yeni Zelanda’da çekildi. Legendary Pictures, Mojang ve Vertigo Entertainment tarafından üretilen, dağıtımını ise Warner Bros’un üstlendiği Minecraft filmi için yönetmen koltuğunda Jared Hess bulunuyor.

    Filmin oyuncu kadrosunda ise Jason Momoa, Jack Black, Emma Myers, Jennifer Coolidge, Kate McKinnon ve Jemaine Clement gibi ünlü isimler yer alıyor. Filmde, merakla beklenen Steve karakterini ise Jack Black canlandıracak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Minecraft filme çevirilen oyunlar arasına girecek daha önce Prince Of Persia, Mortal Kombat,Hitman, Warcraft, Dota 2 gibi oyunların da filmleri yapılmıştı. Oyun özellikle küçük yaştaki çocukların da bağımlısı olması nedeniyle diğerlerinden ayrılıyor diyebiliriz. Bakalım film beklenildiği gibi yüksek izleyici kitlesine sahip olabilecek mi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow