hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OpenAI yapay zeka modellerini geliştirmeye devam ediyor

    OpenAI yapay zeka modellerini geliştirmeye devam ediyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Tumblr ve WordPress, kullanıcı verilerini yapay zeka şirketleri OpenAI ve Midjourney’e satmak için anlaşmalar yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    404 Media, platformların ana şirketi Automattic’in yapay zeka şirketlerinin modellerini eğitmeye yardımcı olacak verileri sağlamaya yönelik bir anlaşmayı tamamlamaya yaklaştığını bildirdi.

    Hangi verilerin dahil edileceği belli değil. Tumblr ürün müdürü Cyle Gage’in bir postuna bakılırsa özel veya iş ortağıyla ilgili veriler dahi gönderilmeye hazır olabilir. Gizliliğin ve güvenliğin hat safhaya geldiği son dönemlerde bu şaşırtıcı bir hamle denebilir.

    Bu içerikler, herkese açık blog gönderilerindeki özel gönderileri, silinen veya askıya alınan blogları, yanıtlanmamış soruları, özel yanıtları, müstehcen olarak işaretlenen gönderileri ve premium ortak bloglarından içeriklerden gelecek.

    Verilerin halihazırda yapay zeka şirketlerine gönderilip gönderilmediği belli değil. Engadget, rapor hakkında yorum istemek için Automattic’e e-posta gönderdi. Şirket, “Yalnızca WordPress.com ve Tumblr’da barındırılan ve kapsam dışında kalmayı seçmemiş sitelerdeki herkese açık içeriği paylaşacağız” şeklinde bir açıklamayla yanıt verdi.

    İnternette yayınladığınız postların ve gönderilerin yapay zeka eğitimi için kullanılacağını öğrenmek şaşırtıcı olabilir, ancak işler artık bu şekilde işliyor denebilir. Zira internetteki bir şeyin artık gizlilik ve güvenliği koruyacağı düşüncesi pek de geçerli değil. Bu durumda OpenAI yapay zekayı hepimiz beraber şekillendiriyoruz da denebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow