Samsung herkesi şaşırttı

Birçok meraklı Gear S3 akıllı saat’den sonra Gear S4’ü beklerken, Gear Sport ortaya çıktı. Spor tutkunları için geliştirilen ve özellikle ergonomisi ile ön plana çıkan Samsung Gear Sport’a yakından bakıyoruz.
43 mm’lik köşegen değerine sahip olan Samsung Gear Sport , Gear S3 ile kıyasla 5 mm’daha kısa. 50 gr ağırlığında olan bu ürün, metal bir kasa sistemine sahip. Ama ondan da önemlisi parlatılmış olan Bezel halka sayesinde Gear S3 ile kıyasla çok daha şık durması. 20 mm genişliğinde kayış standardını kullanan bu ürün, farklı renk ve materyal seçenekleri sayesinde ürüne farklı bir hava da katabilmeniz iyi düşünülmüş bir özellik.
Ürünün yönetimi tıpkı Gear S3’de olduğu gibi parlatılmış olan bu Bezel halka sayesinde yapılıyor. Samsung Gear Sport buna ek olarak sağ kenarda Menü ve Geri tuşlarına da yer vermiş. 1.3 inç yerine 1.2 inç Super Amoled ekran kullanan Samsung Gear Sport, 360x360 piksel çözünürlüğünde keskin ve canlı renkler ile güçlü bir kontrast sunabiliyor.
Hem Apple hem de Android ürünlerle bağlantı kurabilen Samsung Gear Sport, kendi işletim sistemi olan Tizen’i kullanıyor. Fakat bu ürünün tüm özelliklerini kullanabilmek için mutlaka bir Samsung akıllı telefona ihtiyacınız var. Apple iPhone kullanıcıları, bildirimleri, SMS ve e-postaları sadece Bluetooth bağlantı ile birlikte alabiliyorlar. WLAN ile haberleşme ne yazık ki çok kısıtlı. Buna karşın dizüstünüzdeki PowerPoint sunumlarınızı Samsung Gear Sport ile yönetmek mümkün. NFC teknolojisini kullanan Samsung Pay mobil ödeme fonksiyonunu da bu ürün ile gerçekleştirebilmeniz de önemli bir avantaj.
Uygulamalar ve fonksiyonellik
Samsung Gear Sport, E-posta, hava durumu, spor modları ve takvim gibi uygulamalarla yüklü olarak geliyor. Bunun dışındaki uygulamaları Samsung’un App Store’undan ya saatin kendisine ya da telefona indirebiliyorsunuz. Sahip olduğu 4 Gbyte kapasite ile müzikleri Offline olarak dinlemeniz mümkün. Kulaklık girişi olmadığından dolayı mutlaka bir Bluetooth kulaklık bulundurmanız şart. Unutmadan. Gear Sport’un üzerinde bir hoparlör yok. Bu ürün ile telefon görüşmelerinizi sadece yönetebiliyorsunuz.
Buna karşın birçok spor ve fitness fonksiyonlarını destekliyor ve 5 ATM’lik basınca karşı da su geçirmez bir yapıya sahip. Samsung Gear Sport, hızlı yürüme, koşma, kürek çekme, bisiklete binme ve yüzme gibi sporları otomatik olarak algılayabiliyor ve verilerinizi Samsung App S Health uygulamasına aktarıyor. Elbette farklı sağlık uygulamalarını da bu ürüne yüklemek mümkün.
Gear sport, sahip olduğu GPS sensoru ile çalıştığınız konumu kayıt etmesi ile birlikte, nabız ölçer ile sürekli nabzınızı kontrol ediyor ve Barometre sayesinde de ne kadar merdiven çıktığınız ölçüyor.
Bizim beğendiğimiz bir özellik ise, kişisel antrenörünüzü Samsung TV’lere aktarabileceğiniz Fit Evolution Pro uygulaması oldu. Uygulamanın içindeki antrenörün videolarını telefondan çalıştırarak, Samsung TV’lere aktarabiliyorsunuz. Siz ekrandaki hareketleri yaparken, Gear sport cihazınız ile bu videoları yönetebiliyorsunuz.
Akıllı pil yönetimi
Akıllı saat’lerin en büyük sorunu kuşkusuz pil kullanım süresi. Gear Sport, 380 mAh yerine 300 mAh’lik bir batarya kullanıyor. Bu batarya yaptığımız testlerde yaklaşık 3.5 gün şarj olamadan çalışabiliyor. Bu gerçekten çok başarılı bir süre. Elbette çok fazla müzik dinleyen ve GPS fonksiyonu sürekli kullanan kişiler için bu süre ciddi anlamda düşecektir. Bu yüzden Samsung düşük güç koruma modunu entegre etti. Örneğin Always-on-Display özelliği , ürün bilekte takılı olduğu zaman çalışıyor.
Uzun lafın kısası. Samsung Gear Sport başarılı bir ergonomi ve kolay kullanımı ile göze çarpıyor. Yüklü olan Spor modları ile özellikle spor tutkunları için çok önemli bir yardımcı. Su geçirmez olması önemli bir avantaj. Buna karşın tam fonksiyonlu kullanım için mutlaka Samsung akıllı telefona ihtiyacınız var. Sesli asistan zaman zaman ne söylenmek istenildiğini algılamıyor ve hoparlör olmadığından dolayı da telefon görüşmelerinizi bu ürün üzerinden yapamıyorsunuz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında