Signal kurucusu görevinden ayrıldı

Signal Foundation dört yıl önce kurulmadan önce neredeyse her şeyi kendi başına yapmak için mücadele eden CEO görevden ayrıldı.
Vakıf, şifreli mesajlaşma uygulamasına WhatsApp’ın kurucu ortağı Brian Acton ile 50 milyon dolarlık fon sağlayarak Signal’e insanları işe alabilmesi ve büyütebilmesi için anlaşma sağladı.
Marlinspike, fona erişmeden önce, tüm Android ve sunucu kodunu yazdığını, tüm ürün geliştirmeyi kolaylaştırdığını ve hizmetin kendi başına sahip olabileceği sorunları çözdüğünü söyledi.
Şimdi, Signal’in her birinin kendi rollerine sahip 30 kişilik bir grup olduğunu ve hizmetin patlayacağından endişe etmeden ayrılmak istediğini söyledi. Eski CEO “Başka bir deyişle, on yıl veya daha fazla bir sürenin ardından Signal’in benim için ne kadar önemli olduğunu anlatmak zor.
Ancak şimdi sahip olduğumuz ekibe dayanarak CEO olarak geri çekilmekten çok rahat hissediyorum ve bunun genişleme için önemli bir adım olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı. Marlinspike, Signal panosunda kalacak ve önümüzdeki ay hizmet için bir sonraki CEO’yu bulmaya odaklanacak. Acton şimdilik geçici CEO olarak görev yapacak. Eski CEO bu hamleden Signal’in genişlemesine doğru bir adım olarak bahsederken, rolünden neden ayrıldığını tam olarak söylemedi. TechCrunch, bunun bir kripto para birimi olan MobileCoin ile bir ilgisi olabileceğine inanıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
PIN kodlarını 1 saniyenin altında kırıyor
Hesaplarınızı onaylayın hatası çözümü: Instagram ve Facebook hesaplarınızı onaylayın uyarısı nedir?
Çamaşır Makinesini Kim İcat Etti? Çamaşır Makinesi Hangi Yılda, Ne Zaman Bulundu?
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?