hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Slack hakkında şaşırtıcı bir bilgi ortaya çıktı

    Slack hakkında şaşırtıcı bir bilgi ortaya çıktı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Slack, izin olmaksızın kullanıcı mesajları, dosyalar ve diğer içerikler üzerinde makine öğrenimi modellerini eğitiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha da kötüsü, kuruluşunuzun Slack yöneticisinden (insan kaynakları vb) şirkete e-posta göndererek bunun durdurulmasını istemeniz gerekecek. Yani bilgi ve mesaj paylaşımını kendi başınıza kapatmanız mümkün değil. Yapay zeka eğitim verileri bazen bu şekilde istemeden bilgilerinizin paylaşılmasına sebep olabiliyor.

    DuckBill Group yöneticilerinden Corey Quinn, politikayı şirketin Gizlilik İlkeleri’ndeki bir tanıtım yazısında fark etti ve bunu X’te paylaştı. Bu özelliği kapatma sürecinde, verilerinizi korumak için gereken tüm çalışmaları yapmanızı gerekecek. Şirketten ise bir cevap geldi.

    Yapay zeka eğitimi için bilgilerin kullanılmasını istemiyorsanız, yapmanız gereken bir mesaj göndermek. Şirket cevabında, “Özelliği devre dışı bırakmak için lütfen Kuruluşunuzun veya Çalışma Alanı Sahiplerinizin Workspace/Org URL’nizi ‘Slack Global model devre dışı bırakma talebiyle birlikte geribildirim@slack.com adresinden Müşteri Deneyimi ekibimizle iletişime geçmesini sağlayın. Talebinizi işleme koyacağız ve vazgeçme işlemi tamamlandıktan sonra yanıt vereceğiz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirket, Quinn’in X hakkındaki mesajına yanıt verdi: “ Açıklamak gerekirse, şirketin kanal ve emoji önerileri ve arama sonuçları gibi şeyler için platform düzeyinde makine öğrenimi modelleri var.” Salesforce’a ait şirketin bu bilgiyi ne kadar zaman önce şartlarına gizlediği belirsiz, zira yapay zeka eğitimi son yıllarda daha popüler hale geldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow