Solar Impulse 2 Kahire'de

Güneş enerjisi ile çalışarak uçan Solar Impulse 2 uçağı, Kahireye indi.
Solar Impulse 2, dünya turu kapsamında İspanya'nın güneyinde yer alan Sevilla'dan başladığı uçuşunu iki günde tamamlayarak Kahire'ye indi.Sadece güneş enerjisini kullanan dört elektrik motora sahip uçak, Türkiye saati ile 08.10'da Kahire Havalimanı'na inerek özel hangara çekildi.Uçak buradan tekrar havalanarak turunu,Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dhabi'de tamamlayacak.
İlk yolculuğuna 9 Mart 2015 yılında Abu Dhabi'de başlayan Solar Impulse uçağı, doğuya doğru uçarak Asya, Pasifik Okyanusu, Amerika kıtası ve Atlantik Okyanusu'nu aşarak Avrupa'ya ulaşma başarısı göstermişti.
Pilotun eşi Türk
Akdeniz üzerinde gerçekleştirilen iki günlük uçuşta, Girit açıklarına kadar gelen test pilotu ve projenin CEO'su Andre Borschberg yönetiminde bulunan uçak, buradan Mısır'a devam etti.
Sadece güneş enerjisini kullanan dört elektrik motora sahip uçak, Türkiye saati ile 08.10'da Kahire Havalimanı'na inerek özel hangara çekildi.
Eşi Türk olan Borschberg, iki günlük uçuşun başarılı geçtiğini belirterek, güneş enerjisi doldurulan pillerinde yüzde 60 enerji kaldığını söyledi. Dünya turunun son uçuşunun meteorolojik şartlardaki gelişmeye göre önümüzdeki günlerde projenin ikinci pilotu Bernard Piccard tarafından gerçekleştirilecek. Projenin destekçileri arasında Türkiye'den Brisa da bulunuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Apple iPhone 18 Serisi Ortaya Çıktı: iPhone 18 Ne Zaman Çıkacak, Fiyatı Ne Kadar Olacak? Pro, Pro Max ve Katlanabilir Ultra Detayları

ROBLOX AÇILACAK MI? Roblox erişim engeli kaldırıldı mı, ne zaman açılacak?

İOS 27 GÜNCELLEMESİ ALACAK İPHONE TELEFON MODELLERİ: iPhone 11 iOS 27 güncellemesi alacak mı?

İOS 27 ALACAK TELEFON MODELLERİ HANGİLERİ? İOS 27 hangi telefonlara gelecek?

DİSCORD AÇILACAK MI? Discord ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu'dan Discord açıklaması!