Sony ve Honda’dan işbirliği

Sony ve Honda’nın ortak girişimi olan Sony Honda Mobility (SHM), Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) büyük bir duyuru ile tanıtılacak.
Sony, CES 2023 açılış konuşmasının tarihini ve saatini onaylarken, yeni araçı Mobility’nin sahnede bulunacağını da açıkladı. Mobility aracı hakkında pek bir şey açıklanmadı, ancak söylenen şeyler gerçekten heyecan verici.
Ortak girişim, Kuzey Amerika üretimine ve bu pazardaki çevrimiçi satışlara odaklanarak ilk elektrikli aracının üretimine 2026 yılında başlamayı planlıyor. Japonya ikinci pazar olacak ve ardından Avrupa’da piyasaya sürülecek. Pek çok detay henüz onaylanmazken, Sony Honda Mobility, henüz bir isme sahip olmayan otomobilin belirli koşullarda Level 3 otonom sürüş ve daha geniş bir ayar yelpazesinde Level 2+ yeteneğine sahip olabileceğini belirtti.
Şirket ayrıca, abonelik hizmetlerinin kullanılmasıyla araca değer katılacağını da önerdi. Ayrıca otomobilin bilgi-eğlence sisteminin tam gelişmiş bir PlayStation 5 içerebileceğine dair söylentiler de var.
Honda, Sony ile ortak girişime araç üretim uzmanlığı ve mühendislik yetenekleriyle katkıda bulunacak. Satış sonrası destekten Honda’nın mı yoksa Honda Mobility’nin (SHM) mi sorumlu olacağı henüz belli değil. Mobility, ortak girişim tarafından üretilen ilk otomobil için ön siparişlerin 2025’in ilk yarısında alınacağını duyurdu. Elektrikli araç sektöründe rekabetin daha fazla artması bekleniyor. Bu kapsamda daha fazla aracın gelmesini bekleyebiliriz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında