hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sora nedir, nasıl çalışır? Sora kullanıma açıldı mı?

    Sora nedir, nasıl çalışır Sora kullanıma açıldı mı
    expand
    KAYNAK Oğuzhan Hacıoğlu / cnnturk.com Muhabiri

    ChapGPT’nin de üreticisi olan OpenAI devrim yaratan yeni yapay zeka ürününü tanıttı. Yazılı metni videoya dönüştürmeye sağlayan Sora’nın ilk videosu bir sinema sahnesi kadar profesyonel detaylara sahip. Peki, tam olarak Sora nedir, nasıl çalışıyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OpenAI, yapay zeka alanında öncü bir kuruluş olarak, gerçek dünyadaki etkileşimleri gerektiren problemleri çözme konusunda insanlara destek olacak yeni model geliştirmeleri üzerine çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu. Bu çalışmalar, yapay zekanın hareketli fiziksel ortamları anlayıp simüle etme kabiliyetini geliştirmeye odaklanıyor.

    Bu bağlamda, "Sora" isimli bir yapay zeka modelinin geliştirildiği ve bu modelin "metinden videoya" dönüşüm yeteneğine sahip olduğu açıklandı. Sora, kullanıcıların taleplerine uygun, görsel kalitesi yüksek, bir dakikaya kadar video üretebilme kapasitesine sahip.

    Sora modeli, olası zararları ve riskleri değerlendirmek üzere seçilmiş ekip üyeleri tarafından kullanılmaya başlandı. Aynı zamanda, modelin gelişimine katkıda bulunmaları için görsel sanatçılar, tasarımcılar ve film yapımcılarına da erişim sağlandı.

    Açıklamaya göre Sora, çoklu karakterler, belirlenen hareket türleri ve detaylı konu ile arka plan içeren karmaşık sahneleri başarıyla oluşturabilme yeteneğine sahip. Model, kullanıcı isteklerini doğru bir şekilde anlama ve duyguları ifade eden karakterler yaratma konusunda derin bir dil anlayışı sergiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sora kullanıma açıldı mı?

    Şimdilik herkesin kullanımına açık olmayan Sora’nın geliştirme aşamaları tamamlandıktan sonra erişime açılması bekleniyor. Yeni yapay zeka ürününün sinema ve dizi sektörüne de katkı sağlaması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow