hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Spotify sesli kitap özelliğini yeni ülkelere sunacak

    Spotify sesli kitap özelliğini yeni ülkelere sunacak
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Kanada, İrlanda ve Yeni Zelanda’daki Spotify Premium kullanıcıları, 9 Nisan’dan itibaren hiçbir ekstra ücret ödemeden aylık 15 saatlik sesli kitap dinleme olanağına erişebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD, İngiltere ve Avustralya’daki aboneler birkaç aydır bu ayrıcalığa zaten erişebiliyorlardı. Premium sesli kitap kataloğu artık 250.000’den fazla başlık içeriyor.

    Bu, 2023’ün sonlarında kütüphanede bulunan 200.000 sesli kitaba kıyasla kayda değer bir artış. Yani Spotify’daki milyonlarca şarkı ve podcast arasından bir değişiklik yapmak isterseniz, aralarından seçim yapabileceğiniz bir sürü kitap olacak.

    15 saatlik sınıra ulaşanlar, 10 saatlik yüklemelerle daha fazla sesli kitap dinleme süresi ekleyebilecekler.

    Yeni pazarlarda ekstra dinleme süresinin TechCrunch’a göre maliyeti 14,99 Kanada Doları, IRE 12,99 Euro veya 19,99 Yeni Zelanda Doları olacak. Geçtiğimiz aydan bu yana Spotify, ABD’de yalnızca sesli kitaplara yönelik bir abonelik planı sunuyor.

    10 ABD Doları ile 15 saatlik sesli kitap dinleme süresi Premium’dan ayda 1 ABD Doları daha ucuz. Yine de, dinlediğiniz kitapların uzunluğuna bağlı olarak bu plan, size ayda 15 ABD doları karşılığında bir sesli kitap kredisi veren Audible’dan daha iyi bir değer denebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bununla birlikte Spotify’da kullanılmayan sesli kitap dinleme süresi bir sonraki aya devretmiyor. Sesli kitap gittikçe popüler hale geldiği için şirketin daha fazla ülkeye bunu sunması da oldukça mantıklı denebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow