hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taşınabilirliği ve performansı ile kendisini farklılaştırıyor

    Taşınabilirliği ve performansı ile kendisini farklılaştırıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Zenbook 14 OLED yapay zekâ destekli Intel Evo platformuna mensup güçlü işlemcisiyle tatmin edici performanslar sunabiliyor. İnce ve hafif yapıda. Aynı zamanda 14 inç OLED ekranı da görüntüleme tarafında fazlasıyla iddialı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asus Zenbook 14 OLED, 14.9mm kalınlıkta ve 1.2 kilo ağırlıkta. Ürünün, rakiplerine kıyasla daha ince ve hafif olduğunu söyleyebiliriz. Bu ürün de Amerikan ordu standartlarında dayanıklılık testlerini başarıyla tamamlayan bir model. Yani ince ve narin bir görünümünün olması, onun güçsüz olduğu anlamına gelmiyor.

    14 inç OLED ekran

    Bu ekran, 2880×1800 çözünürlük sunuyor. Ek olarak 120Hz tazeleme değeri de var. Böylece daha yumuşak detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Parlaklık tarafına baktığımızda, maksimum parlaklık değerinin 600 nit olduğunu görüyoruz ki bu da iyi bir değer. Peki uzun süreli deneyimlerde kullanabilmek için göz konforu modu var mı? Cevabımız evet, var.

    Cihazı evde, ofiste ya da dış mekânlarda kullanabilirsiniz. Sadece masa ya da düz zemin olması da şart değil. Özel menteşe sistemi sayesinde ekranı 180 derece açabiliyorsunuz ve bulunduğunuz konuma göre klavye ile ekran açısını düzenleyebilirsiniz. Bu gerçekten avantajlı.

    Ürünümüz kızıl ötesi kamera ve gelişmiş bir mikrofon sistemine sahip. Bu sayede internet üzerinden yapacağınız görüntülü görüşmelerde kolaylıkla yol alabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki kamera kullanımı esnasında arka planı bulanık hale getirebilir miyim diye soruyorsanız, evet bu ve daha fazlası da sunuluyor.
    Ürünün hoparlörler tarafında da güçlü olduğunu ve bir şeyler izlerken ya da dinlerken ekstra bir hoparlör sistemi ya da kulaklığa ihtiyaç duymadığınızı da söylemeliyiz. Tabii gürültülü bir mekândaysanız, Bluetooth kulaklıklarla hareket etmeniz daha mantıklı olacaktır.

    Intel Core Ultra 9 işlemci

    7nm olarak üretilen ve yüksek performans sunan bu işlemciye 32GB DDR5 RAM ve 1TB SSD depolama faktörleri eşlik ediyor. İşletim sistemi tarafında da güncel Windows 11 var ki yakın zamanda gelen CoPilot yapay zekâ servisi sayesinde her zamankinden daha gelişmiş deneyimler yaşamanız mümkün.

    Evet, isterseniz yapay zekâ asistanınıza tatil için bir şeyler sorabilir, tavsiyeler alabilir, isterseniz de kafanızda canlandırdığınız bir sahneyi ona anlatarak resim hazırlamasını sağlayabilirsiniz. Üstelik bunun ücretsiz bir servis olduğunu da belirtelim. İsterseniz sesli komutlarla da yol alabilirsiniz.

    Asus Zenbook 14 OLED, yaptığımız Cinebench R23 performans testimizde tek çekirdekte 1278 puan alırken, çift çekirdekte de 10485 puan elde etmeyi bildi.

    Adobe Photoshop ve Premier gibi görsel ve video düzenleme programlarını kolaylıkla kullanmak mümkün. Öte yandan ofis uygulamaları, internet gezintileri ve dosya hazırlama tarafında da çok performanslı bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow